Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Renault Twingo 1.2 nog zuiniger en schoner


image/jpegimage/jpeg

 

20-11-2009 - Renault is erin geslaagd de Twingo nog schoner en zuiniger te maken. Dankzij technische innovaties en de introductie van een nieuwe 75 pk sterke 1,2-liter eco2-motor bedraagt de CO2-uitstoot slechts 114 g/km. Het benzineverbruik is gereduceerd tot 4,8 l/100 km.

 

De Twingo met de nieuwe eco2-motor is net als alle andere Renault eco2-modellen een goed voorbeeld van hoe Renault er door middel van downsizing in slaagt steeds milieuvriendelijker auto’s te fabriceren, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en het rijplezier. De nieuwe uitvoering stoot vijf gram CO2 per kilometer minder uit dan de vorige 1.2 75 pk-uitvoering. Om die winst te boeken zijn onder meer de overbrengingsverhoudingen in de handgeschakelde versnellingsbak gewijzigd, is de Twingo uitgerust met een aërodynamische bodykit voor een nog geringere luchtweerstand en is het motormanagementsysteem aangepast.

Aanschaf van de nieuwe versie van de Twingo is extra aantrekkelijk, omdat de regering in het belastingplan voor 2010 een aantal fiscale maatregelen heeft aangekondigd die de aanschaf van zuinige auto’s nog meer stimuleren. Vanwege zijn zeer geringe uitstoot van 114 gram CO2 per kilometer krijgt deze nieuwe versie van de Twingo in 2010 een groen milieulabel B. Door zijn lage bijtelling van 20% wordt ook de zakelijke rijder op zijn wenken bediend. De Twingo met de nieuwe 75 pk sterke 1,2-liter eco2-motor staat vanaf februari/maart 2010 in de showroom en is leverbaar in de drie uitvoeringen Authentique, Dynamique en Initiale. Er is al een Twingo vanaf € 7.990,-; deze Twingo Authentique 1.2 16V 75pk met 114 g/km CO2 is onder meer standaard uitgerust met stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

Met de introductie van de nieuwe viercilinder 1,2-liter eco2-motor in de Twingo zet Renault een nieuwe stap voorwaarts in zijn voortdurende zoektocht naar milieuvriendelijke technieken. Eco2 is Renault’s eigen ecologische signatuur, gebaseerd op het beleid dat Renault hanteert om de gevolgen van zijn activiteiten voor het milieu te beperken. Eco2 richt zich op alle levensfasen van de auto: productie, gebruik en recycling. Om een eco2-aanduiding te krijgen, moeten producten van Renault zijn geproduceerd in een fabriek die voldoet aan de ISO 14001-norm, minder dan 140 gram CO2 per kilometer uitstoten of gebruikmaken van alternatieve brandstof. Minimaal 5% van de kunststoffen moet gemaakt zijn uit gerecycled materiaal en 95% van de auto moet herbruikbaar zijn.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer