Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Renault Twingo BPM- en wegenbelastingvrij


14-09-2010 - Renault heeft de 1,2-liter 16V benzinemotor van de Twingo zodanig aangepast dat deze nu 109 gram CO2 uitstoot en dus BPM- en wegenbelastingvrij is. Bovendien profiteren zakelijke rijders van 14% bijtelling.

 

Met een uitstoot van 109 g/km valt de Twingo 1.2 16V CO2 precies binnen de normen voor een fiscale bijtelling van 14%. Bovendien betekenen de aanpassingen dat de kleine Renault tegenwoordig een A-label heeft en voldoet aan de Euro5-emissienorm. De verbeterde motor is te combineren met de bestaande Authentique-uitvoering en kost 7.990 euro. Renault heeft echter speciaal voor de belastingvrije Twingo de Collection-uitvoering in het leven geroepen.

Collection
Voor een meerprijs van 1.000 euro ten opzichte van de Authentique, waarmee de vanafprijs van de 1.2 16V CO2 Collection op 8.990 euro komt, is de auto voorzien van in wit, grijs of zwart uitgevoerde spiegelkappen, accenten in de voorbumper, achterspoiler, wieldoppen en Boomerang-striping. Met de elf beschikbare carrosseriekleuren zijn er dus talloze combinaties mogelijk. Standaard heeft de Collection onder meer een radio/cd/mp3-speler, airconditioning en donkergetinte achterste zijruiten. Zouden deze zaken los worden aangeschaft, dan zou de koper 1.220 euro meer kwijt zijn. Op de optielijst staan nog individuele, verschuifbare en neerklapbare achterstoelen. Verder kent de Initiale-uitvoering een prijsverlaging van 2.000 euro en kost de Twingo GT nu 12.990 euro, wat een voordeel van 900 euro voor de koper betekent.


  

| Disclaimer