Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Saab 9-3X heeft prijskaartje: vanaf ? 46.700,-


image/jpeg

 

Op de Autosalon van Genève en de AutoRAI hebben we de nieuwe Saab 9-3X al in levende lijve kunnen aanschouwen. Nu is hij dan ook daadwerkelijk te bestellen. De uitlevering start rond september en de prijzen beginnen bij € 46.700,-.

 

Het onderscheidende uiterlijk en de veelzijdige carrosserie van de 9-3 Sport Estate vormen de basis, waarbij de nieuwe 9-3X 35 millimeter hoger op z’n poten staat ten opzichte van de ‘gewone’ 9-3 Sport Estate. Door de ruimere bodemvrijheid en het toepassen van het actieve vierwielsysteem (XWD), voelt de 9-3X zich thuis op zowel verharde als onverharde wegen. Deze cross-Saab moet de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de Audi A4 allroad en de Volvo XC70. Een donkergrijs opgeruwde afwerking kenmerkt de nieuwe voor- en achterbumper. Diezelfde beschermingslijsten zijn te vinden op de dorpels en de randen van de wielkasten. De standaard zwarte dakdragers en twee uitlaten die aan weerszijden zichtbaar zijn, maken het stoere voorkomen van de 9-3X compleet. Het interieur is gebaseerd op het hoogste uitrustingsniveau dat we kennen van de Aero. Een ruime, mooi vierkante bagageruimte van 477 liter kan naar 1.331 liter worden vergroot door de achterbank in twee ongelijke delen neer te klappen. Door de lage laaddrempel is het inladen van bagage bovendien een fluitje van een cent.

XWD
Het geavanceerde vierwielsysteem van Saab vormt het hart van de benzinevarianten. Het intelligente systeem, dat het motorkoppel continu verdeelt over de voor- en achteras, zorgt voor een optimale stabiliteit en grip onder alle omstandigheden. Dit actieve systeem beschikt namelijk over een elektronisch gestuurd ‘torque transfer device’, dat de aandrijfkrachten over de assen verdeelt, waarbij de mate van wielslip bepaalt hoeveel kracht naar de achterwielen gestuurd wordt. Optioneel is een gelimiteerd sperdifferentieel op de achteras.

Motoren
De 9-3X kan worden aangedreven door een 210 pk sterke 2,0-liter benzinemotor met turbo, goed voor een trekkracht van maximaal 300 Nm. Tevens is deze 2.0T-motor ook leverbaar als BioPower-variant, die loopt op bio-ethanol. Daarnaast behoort een 1.9 TTiD-dieselmotor tot de keuzemogelijkheden, deze levert op zijn beurt 180 pk en 400 Nm koppel. Echter ontbreekt er bij de dieselvariant het vierwielsysteem. Deze voorwiel aangedreven zelfontbrander heeft een 20 millimeter verhoogd onderstel en staat daarmee een fractie lager dan de benzineversies. Zowel de benzine- als de dieselmotoren zijn leverbaar in combinatie met een handgeschakelde of automatische transmissie.

Prijzen
2.0T Aero XWD, handgeschakelde zesbak, D-label, € 49.500,-
2.0T Aero XWD, zestraps automaat, F-label, € 52.550,-
1.9 TTiD Aero, handgeschakelde zesbak, B-label, € 46.700,-
1.9 TTiD Aero, zestraps automaat, D-label, € 48.975,-
2.0T BioPower Aero XWD, handgeschakelde zesbak, D-label, € 49.995,-

Saab Nederland
“We hebben een periode van hard werken achter de rug om de nieuwe Saab-import organisatie op te tuigen, daarbij gesteund door de zeer loyale Saab-dealerorganisatie in Nederland,” verklaart Kees van den Berg, managing director van Saab Nederland. “Met deze nieuwe Saab-uitvoering, de 9-3X, gaan wij een nieuwe toekomst tegemoet, waarin een aantal opvallende, totaal nieuwe modellen op korte termijn zijn opwachting zal maken.”

image/jpeg


  

| Disclaimer