Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota en Tesla slaan handen ineen


 

21-05-2010 - Tesla en Toyota zijn voornemens om zéér intensief samen te werken bij de ontwikkeling van nieuwe, betaalbare volledig elektrische auto’s, ook wel EV’s genoemd. Toyota neemt daartoe een belang van 50 miljoen dollar in Tesla, dat bekend is geworden door de productie van krachtige, volledig elektrische sportauto’s. Ook willen Tesla en Toyota samen onderdelen ontwikkelen en werken aan het opzetten van productielijnen en technische ondersteuning.

 

“De technologie die Tesla heeft ontwikkeld, heeft veel potentieel en ik ben bijzonder onder de indruk van Tesla’s aanpak van de productie,” vertelt Toyota president Aiko Toyoda. “Ik ben er van overtuigd dat het partnership met Tesla en de intensieve samenwerking in een joint venture ons beide sterker maakt.”

Kennis en expertise
“Toyota is een bedrijf dat gebaseerd is op innovatie, kwaliteit en inzet voor duurzame mobiliteit. Het is een eer en een krachtige bevestiging van onze technologie dat Toyota kiest om te investeren in Tesla,” stelt Tesla CEO en medeoprichter Elon Musk. “We kijken ernaar uit om te leren en te profiteren van de kennis van Toyota, hun fabricagemethodiek en hun productie-expertise.”

Betaalbare techniek
De samenwerking tussen Tesla en Toyota sluit naadloos aan op een van de belangrijkste uitgangspunten die Toyota in 1937 bij de oprichting formuleerde: een bijdrage leveren aan de maatschappij. En vanuit die gedachte zoekt Toyota voortdurend naar betaalbare en gebruiksvriendelijke technieken die auto’s steeds schoner maken. Inmiddels heeft Toyota meer dan 2,4 miljoen Full Hybrids gebouwd en tegen 2012 wil Toyota de eerste volledige EV’s op de markt te brengen. Tesla wil op zijn beurt betaalbare elektrische auto’s gaan produceren. Door nauw samen te werken, zien beide partijen grote voordelen.

 


  

| Disclaimer