Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe krachtbron voor de Seat Ibiza Ecomotive


image/jpeg

 

13-03-2010 - Seat introduceert een nieuwe krachtbron voor de Ibiza Ecomotive. Met de 75 pk sterke 1.2 TDI is deze Ibiza goed voor een gemiddeld verbruik van 3,7 l/100 km. De CO2-uitstoot is slechts 95 g/km en daarmee is de Seat Ibiza Ecomotive vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting én valt hij in de 14%-bijtellingscategorie.

 

De 1,2-liter TDI-motor dankt zijn efficiency onder meer aan common rail-inspuittechnologie en een speciaal motormanagement. Ook de aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak dragen bij aan een zo gunstig mogelijk verbruik. Daarbij is de stroomlijn van de Ibiza verder geoptimaliseerd met onder meer een aangepaste grille en de toepassing van een vóór en achterspoiler. Het resultaat is een gemiddeld verbruik van slechts 3,7 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 95 g/km. Daarmee komt de Ibiza 1.2 TDI Ecomotive in aanmerking voor maximaal fiscaal voordeel voor zowel particulieren als voor zakelijke rijders.

 

Het lage verbruik van de Ibiza 1.2 TDI Ecomotive heeft belangrijke voordelen. De actieradius bedraagt met een volle tank (45 liter) bijvoorbeeld ruim 1.200 kilometer. Particuliere rijders profiteren bovendien van het feit dat de Ibiza Ecomotive is vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. De Ibiza 1.2 TDI Ecomotive neemt dus genoegen met relatief goedkope dieselbrandstof zonder dat daar het hoge dieseltarief voor de motorrijtuigenbelasting tegenover staat. Voor de zakelijke rijder is het voordeel vooral te vinden in het feit dat de Ibiza 1.2 TDI Ecomotive als één van de weinige auto’s in zijn klasse in aanmerking komt voor 14% bijtelling.

 

De prijzen van de Ibiza Ecomotive beginnen bij € 14.995,- voor de driedeurs 1.2 TDI Reference. De Style-uitvoering staat te boek voor € 16.495,-. Ook de vijfdeurs uitvoering van de Ibiza 1.2 TDI Ecomotive is er als Reference (vanaf € 15.395,-) en als Style (vanaf € 16.895,-). Alle modellen beschikken standaard onder meer over ESP, elektrisch bedienbare ramen en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Uiteraard zijn diverse opties leverbaar, die zonder uitzondering eveneens BPM-vrij zijn. De Ibiza 1.2 TDI Ecomotive is nu te bestellen en maakt medio juni zijn opwachting in de Nederlandse showrooms.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer