Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Terugblik Gen?ve: Seat Ibiza ST


image/jpeg

 

13-03-2010 - Eén van de eyecatchers op de stand van Seat was de nieuwe Seat Ibiza ST. Met deze derde variant binnen de Ibiza-reeks introduceert Seat een sportief gestileerde stationwagen die niet alleen praktisch is, maar ook beschikt over uiterst efficiënte krachtbronnen.

 

Met de nieuwe Ibiza ST biedt Seat een fraai alternatief voor jonge en sportief ingestelde automobilisten, die op zoek zijn naar functionaliteit voor een betaalbare prijs. De Ibiza ST is grotendeels gebaseerd op de Ibiza hatchback en de ST heeft dan ook het sportieve karakter en het scherpe lijnenspel van de Ibiza behouden. Met een lengte van 4,23 meter is de Ibiza ST precies achttien centimeter langer dan de Ibiza. Hierdoor is een forse bagageruimte van 430 liter ontstaan, die dankzij de in delen neerklapbare achterbank tevens is te vergroten. Voor meer gebruiksgemak is de kofferbak van de Ibiza ST voorzien van een optimale breedte en een lage tildrempel. Het interieur van de Ibiza ST is verrassend ruim en ieder element is praktisch in gebruik en gedegen geproduceerd, wat wordt benadrukt door de kwaliteit van de gebruikte materialen. De cockpit oogt strak en sluit perfect aan bij de algehele uitstraling van deze nieuwe ST.

 
Sportief én zuinig

Bij Seat ligt de nadruk tegenwoordig vooral op sportieve prestaties in combinatie met efficiënt brandstofverbruik. Bij de Ibiza ST is dat niet anders. Voor de Ibiza ST heeft Seat drie benzine- en drie dieselmotoren uit de schappen gehaald, waarvan vier van de zes krachtbronnen gebruik maken van directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. Wat vermogen betreft lopen ze uiteen van 70 tot 105 pk. De hoogtepunten op dit gebied zijn de bijzonder efficiënte 1.2 TDI en 1.2 TSI-motoren.

 

Prijs/kwaliteit

Seat belooft verder een strak stuurgedrag en een veilig onderstel. De consument heeft keus uit drie uitvoeringen – Reference, Style en Sport – en een uitgebreide optielijst, waaronder een automaat met dubbele koppeling. De Ibiza ST is al met al een veelbelovende nieuwkomer in het segment van de compacte stationwagons. Vooral vanwege de aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding die kenmerkend is voor elke Seat Ibiza. De marktintroductie zal dit jaar nog plaatsvinden.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer