Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

ABT ontwikkelt tuningkit voor Seat Leon 1.4 TSI


image/jpeg

 

3-12-2009 - De Seat Leon 1.4 TSI is te tunen door middel van een kit van ABT Power. Hierdoor stijgt het motorvermogen van 125 naar 160 pk en het maximale koppel van 200 naar 250 Nm. De kit is officieel goedgekeurd door Seat en dat betekent dat de fabrieksgarantie van kracht blijft. De ABT-kit is ook leverbaar voor gebruikte 1.4 TSI-modellen.

 

ABT heeft voor de 1.4 TSI-motor van de Seat Leon een speciale tuningkit ontwikkeld, waarbij hoge prestaties en praktische bruikbaarheid perfect samen gaan. Het vermogen van de 1.4 TSI is hierdoor 160 pk. Dit topvermogen komt vrij bij 5.800 toeren en het maximale koppel van 250 Nm wordt bij de getunede versie geleverd tussen 2.200 en 2.800 toeren. Dit komt ook tot uiting in de prestaties. De topsnelheid van de door ABT onderhanden genomen Leon 1.4 TSI bedraagt 214 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt 9,0 seconden. Hoewel deze getunede Leon flink sneller is dan de standaardversie, laat hij exact dezelfde CO2-uitstoot voor zich noteren: 148 g/km. Ook deze snelle uitvoering is goed voor een groen B-label. ABT ontwikkelt een tuning op basis van de instellingen van het motormanagement. Door de aanpassing van het complete motormanagement wordt er voor elke auto een unieke tuning ontwikkeld.

Snel met fabrieksgarantie
ABT is bij de ontwikkeling van de tuningkit voor de 1.4 TSI uitermate zorgvuldig te werk gegaan. Dat blijkt ook uit het feit dat als deze kit op een nieuwe Seat wordt geplaatst, de fabrieksgarantie van twee jaar in volle omvang van kracht blijft. Overigens is het ook mogelijk gebruikte Leon-modellen met de 1.4 TSI-motor te voorzien van de ABT tuningkit. Als dat gebeurt vóór een kilometerstand van 100.000 en binnen de fabrieksgarantie van 24 maanden, dan blijft de resterende fabrieksgarantie onverkort van kracht. Om aanspraak te maken op fabrieksgarantie dient de auto wel door een officiële Seat-dealer onderhouden te worden. Bij plaatsing na 100.000 km en/of de afloop van de fabrieksgarantie, is uitsluitend de tuning gedurende twee jaar gegarandeerd.

De goedgekeurde ABT tuningkit is uitsluitend beschikbaar voor de Leon 1.4 TSI-modellen. De prijs is vastgesteld op € 1.499,- inclusief montage, BTW en natuurlijk de fabrieksgarantie. Wie de kit echter nog vóór 31 december 2009 bij de Seat-dealer bestelt, profiteert van de tijdelijke actieprijs van € 1.099,-.


image/jpeg


  

| Disclaimer