Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Seat breidt Ecomotive-gamma uit met vernieuwde Leon, Altea en Altea XL


image/jpeg

 

7-12-2009 - Met de introductie van de vernieuwde Leon, Altea en Altea XL Ecomotive breidt Seat zijn reeks geavanceerde ecologische modellen opnieuw verder uit. De drie extra schone en efficiënte varianten zijn het resultaat van de strategie van Seat om een groeiend aantal milieuvriendelijkere modellen te produceren.

 

De Altea en Altea XL vormen een belangrijke versterking van de Ecomotive-reeks, die na de Ibiza, Leon en Alhambra eveneens tot de meest ‘groene’ in hun segment behoren. De CO2-waarden van de Altea en Altea XL Ecomotive die Seat nu introduceert, zijn vastgesteld op 119 g/km, terwijl de nieuwe versie van de Leon Ecomotive zelfs borg staat voor een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km, wat in Nederland resulteert in een groen A-label. Daarmee zijn de Leon, Altea en Altea XL Ecomotive wat CO2-emissies betreft alle drie de schoonste in hun klasse. Bovendien zorgen deze waarden er voor dat de nieuwe Ecomotive-versies in veel Europese landen profiteren van aantrekkelijke belastingvoordelen. Bovendien valt de Leon Ecomotive in de 20% bijtellingscategorie.

1.6 TDI
De nieuwe Ecomotive-serie is voorzien van een uiterst efficiënte 1.6 TDI common-rail turbodieselmotor. Daarnaast zijn deze nieuwe uitvoeringen standaard uitgerust met een roetfilter en een handgeschakelde vijfbak. Deze 1.6 TDI levert een vermogen van 105 pk en een koppel van 250 Nm tussen 1.500 en 2.500 toeren. In de Altea en Altea XL Ecomotive is deze motor goed voor een topsnelheid van 183 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in respectievelijk 12,2 en 12,4 seconden. Beide modellen laten daarbij een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 4,5 l/100 km noteren. Voor de Leon Ecomotive bedraagt de topsnelheid 188 km/h en hij sprint in 11,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Deze prestaties staan in schril contrast tot het indrukwekkende gemiddelde brandstofverbruik van slechts 3,8 l/100 km. De emissiecijfers van de nieuwe Ecomotive-modellen liggen maar liefst 20 g/km lager dan die van zijn voorganger, die voorzien was van de 105 pk sterke 1.9 TDI. Naast de voordelen van de 1.6 TDI en de schakelindicator zijn vooral het start/stop-systeem en de recuperatie (energieterugwinning) via het remsysteem daar verantwoordelijk voor.

Gestroomlijnder ontwerp
Met slechts 99 g/km aan CO2-emissies is de nieuwe Leon Ecomotive overduidelijk de meest ecologische auto in zijn segment. Naast de stop/start-functie en het recuperatiesysteem zijn er nog andere elementen verantwoordelijk voor het realiseren van die indrukwekkende waarde. Eén daarvan is aerodynamica. Door aanpassingen aan de grille is deze nu compleet gesloten en een nieuw ontworpen onderste grille dirigeert de lucht weg uit de motorruimte. Tevens wordt er een subtiele spoiler gemonteerd. Verder is de Leon Ecomotive voorzien van speciale lage-rolweerstandbanden met zowel voor als achter een hogere bandenspanning (+0,3 bar).

Binnenkort in Nederland
Het Nederlandse debuut van de Leon, Altea en Altea XL Ecomotive laat niet lang op zich wachten. Deze uitvoeringen van de Altea en Altea XL zijn inmiddels al te bestellen, waarbij de prijslijsten beginnen bij respectievelijk € 24.195,- en € 25.595,-. De Leon Ecomotive is vanaf maart 2010 leverbaar, met een prijs vanaf € 23.895,-.


image/jpeg


  

| Disclaimer