Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Skoda onthult nieuwe Citigo


 

30-09-2011 - Kort na de onthulling van de nieuwe Volkswagen up! werd al gefluisterd dat er twee broertjes in de vorm van een Skoda en SEAT zouden worden ontwikkeld. Nu weten we het zeker. Met de Citigo bestormt Skoda voor het eerst het A-segment en rond het tweede kwartaal van 2012 arriveert hij bij de dealers.

 

Hoewel de nieuwe Skoda Citigo is afgeleid van de up! die moederbedrijf Volkswagen eerder al presenteerde, is hij in een opslag herkenbaar als Skoda. De karakteristieke grille en het op de motorkap geplaatste merklogo zorgen voor een fris gezicht en de strakke lijnen sluiten naadloos aan op de ontwerpstijl van andere Skoda-modellen. Het compacte model is 3,56 meter lang, 1,65 meter breed en slechts 1,48 meter hoog. Toch gaat de Citigo zeer efficiënt met de binnenruimte om, want vier volwassenen kunnen prima zitten en de bagage-inhoud van 251 liter is zeer acceptabel. Bovendien wordt de Citigo ook als vijfdeurs geleverd. Onder de motorkap vinden we superzuinige driecilinder benzinemotoren met vermogens van 60 en 75 pk. De lichtste versie van de 1,0-liter driepitter verbruikt gemiddeld 4,2 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 97 g/km. In het geval van de sterkere variant is dat 4,3 l/100 km en 99 gram CO2. In een later stadium komt er ook een aardgasvariant met slechts 79 gram CO2/km en zal een vijftrapsautomaat aan de optielijst worden toegevoegd. Gezien de lage CO2-uitstoot zijn alle versies vanzelfsprekend BPM- en wegenbelastingvrij.

Veiligheid
Skoda benadrukt dat er veel aandacht aan veiligheid is besteed. Naast tal van airbags is de Citigo uitgerust met de nieuwe remassistent City Safe Drive. Indien nodig grijpt de assistent bij snelheden tot 30 km/h in om een kop-staartbotsing te voorkomen. Aangezien de Citigo een uitbreiding is op het gamma, verwacht Skoda dat dit model het verkoopvolume flink kan vergroten. De nieuwkomer krijgt dan ook een belangrijke rol in de groeistrategie die de fabrikant heeft uitgestippeld.

 

 

 


  

| Disclaimer