Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Skoda Superb en Octavia ook als Businessline


 

25-08-2011 - De populaire Skoda Octavia en Superb zijn nu ook verkrijgbaar als Businessline-uitvoering. Deze heeft een erg rijke standaarduitrusting tegen een gunstige prijs of een aantrekkelijk leasetarief. 

De Skoda Superb Businessline (Hatchback en Combi) beschikt standaard over onder meer een multifunctioneel lederen stuurwiel, climate control, een full colour-navigatiesysteem, parkeersensoren achter, een regensensor en 16-inch lichtmetalen velgen. Bovendien heeft de auto in deze uitvoering bluetooth-telefoonvoorbereiding.
De Superb Combi heeft daarnaast ook nog een maximale inhoud van maar liefst 1.865 liter. Daarmee is de auto in het bezit van de grootste bagageruimte zijn klasse. De toegang van de bagageruimte van de Hatchback-vorm is trouwens ideaal dankzij de slimme Twindoor-achterklep.
De Business Line-uitvoering is onder andere leverbaar in combinatie met een 1.6 TDI Greenline dieselmotor (105 pk). Omdat het gemiddeld verbruik en de CO2-uitstoot van de Hatchback en de Combi 4,4 l/100 km en 114 g/km zijn, vallen beide modellen in de 20%-bijtellingscategorie en hebben ze een A-label.
De Superb Hatchback Comfort Businessline is er vanaf 27.790 euro (lease vanaf 595 euro) en de Superb Combi Comfort Businessline vanaf 29.140 euro (lease vanaf 609 euro). De reeks bestaat ook nog uit de luxere Ambition en Elegance Businessline. Qua aandrijflijn is er voor elk wat wils: benzine of diesel, vier of zes cilinders, handgeschakeld of DSG-automaat en voorwielaangedreven of 4x4.

Octavia Businessline
De Skoda Octavia Hatchback en Combi Ambition Businessline verlaten de Skoda-showroom standaard met parkeersensoren achter, een geïntegreerd full colour-navigatiesysteem, 15-inch lichtmatelen velgen, climate control, een regensensor en cruisecontrol. Naast deze uitvoering en de grotendeels vergelijkbare Greenline Businessline is er trouwens ook nog de Elegance Businessline. Verder is er keuze uit benzineversies en diesels, met een handschakelde- of een DSG-transmissie.
Wat de motorisatie betreft, geldt voor de 1.2 TSI, de 1.4 TSI Greentech, de 1.6 TDI Greentech en de 1.6 TDI Greenline een bijtellingstarief van twintig procent en een groen A-label. Uitblinker is de Greenline (105 pk) die slechts een CO2-uitstoot van 99 g/km heeft.
De Octavia Hatchback Ambition Businessline is er vanaf 21.400 euro (lease vanaf 479 euro) en de Octavia Combi Ambition Businessline vanaf 22.150 euro (lease vanaf 465 euro).


  

| Disclaimer