Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

IAA beursnieuws: Wereldpremi?re Skoda Superb Combi


image/jpeg

 

Skoda toonde een debutant van formaat. Niet alleen in figuurlijke, maar ook in letterlijke zin, want de 4.838 mm lange Superb Combi slokt maar liefst 633 liter bagage op. Met neergeklapte achterbank is dat zelfs 1.865 liter.

 

De nieuwe Superb Combi zorgt voor een nieuwe maatstaf in zijn segment, want zijn comfort en ruimteaanbod zijn bovengemiddeld. Daarmee krijgt het succesverhaal van de Superb een nieuwe wending, want van de nieuwe generatie zijn in ongeveer één jaar tijd wereldwijd al meer dan 42.000 exemplaren verkocht. De Superb Combi is, zoals gezegd, groot en ruim, maar heeft een gebalanceerde uitstraling. Dat is te danken aan de lange wielbasis en de licht dalende daklijn. De ruime maatvoering vertaalt zich in een riant opgezet interieur, waarin inzittenden en hun bagage zeer veel plek hebben.


image/jpeg

 

Oog voor detail
De uitrusting van de Superb Combi komt overeen met die van de Superb. De afwerking met hoogwaardige materialen getuigt van oog voor detail. Voor het eerst levert Skoda optioneel ‘keyless entry’ in combinatie met een start/stopknop rechts van het stuur. Een ander interessante optie op de uitrusting is de elektrisch bedienbare achterklep. De afdekhoes van de bagageruimte rolt automatisch voor de helft op, waardoor er extra ruimte is voor in- en uitladen. De lage tildrempel en de tot buiten de auto uittrekbare bagagevloer vergemakkelijken deze handelingen nog meer.

Eerste kwartaal 2010
Net zoals de Twindoor is de nieuwe Combi leverbaar met drie benzinemotoren en twee diesels. De benzinevarianten zijn de 1.4 TSI (125 pk), 1.8 TSI (160 pk) en 3.6 FSI V6 (260 pk). De dieselversies zijn de 2.0 TDI PD (140 pk) en 2.0 TDI CR (170 pk). Al deze motoren werken met directe inspuiting, voor lagere verbruiks- en emissiewaarden. Er is verder keuze uit handgeschakelde en DSG-transmissies en voorwiel- en vierwielaandrijving. De Superb Combi staat in het eerste kwartaal van 2010 in de Nederlandse showrooms.


image/jpeg


  

| Disclaimer