Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Skoda Yeti ?Trekauto van het Jaar 2010?


image/jpeg

 

24-04-2010 - De Skoda Yeti is door het ANWB magazine Kampeer & Caravan Kampioen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2010. In zijn klasse wist ook de Skoda Superb Combi een eerste plaats op te eisen. Na twee dagen testen op de DAF testbaan in St. Oedenrode was de jury het meest te spreken over de Skoda Yeti 1.2 TSI.

In de kleinste klasse (A) eiste de Skoda Yeti 1.2 TSI direct de eerste plaats op, waarmee alle mogelijke twijfels over de spaarzame 1.2-motor in een trekauto voorgoed zijn weggenomen. Ook in de D-klasse kwam een Skoda als winnaar uit de bus. Hier trok de Skoda Superb Combi 1.8 TSI aan het langste eind. Daarmee herhaalt Skoda de overwinning van vorig jaar, toen de Superb de verkiezing won en de Octavia Combi winnaar in zijn klasse werd.

Nog belangrijker dan de eerste plaats per categorie, was natuurlijk de overall winnaar. De jury, bestaande uit specialisten die het rijgedeelte voor hun rekening namen, en niet-rijdende juryleden die comfort en functionaliteit beoordeelden, koos na zorgvuldige afweging de Skoda Yeti 1.2 TSI als Trekauto van het Jaar 2010. Vermeldenswaardig is dat de zuinige en schone 1.2 TSI-motor van de Yeti over een vermogen van 105 pk beschikt, waarmee hij dus als trekauto uitstekend voor de dag komt. Deze krachtbron wordt overigens ook geleverd in de Skoda Octavia (met 20% bijtelling) en in de vernieuwde Skoda Fabia (ook 20% bijtelling).

De verkiezing van Trekauto van het Jaar is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt, waarmee de kritische consument wordt gewezen op de sterktes en zwaktes van de (dit jaar 23) deelnemende auto’s, verdeeld over zes categorieën. In het meinummer wordt uitgebreid verslag gedaan van de jurering en vindt u een toelichting op de winnaars, waaronder dus tweemaal een Skoda.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer