Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Sneller laden


 

15-04-2011 - Eén van de zwakke punten van de elektrische auto is de oplaadtijd van de batterij in combinatie met de beperkte actieradius. Wil je op vrijdag met de elektrische auto naar Parijs, moet je in de buurt van Lille twaalf uur aan een stopcontact hangen, en zie je als het weekend voorbij is pas de Eiffeltoren opdoemen.

 

Daar kon echter wel eens snel verandering in komen, want op een bijeenkomst van de American Chemical Society werd onlangs een prototype van een lithium-ion batterij gepresenteerd dat in een paar minuten kan worden opgeladen en twee keer zo vaak kan worden opgeladen als de huidige lithium-ion batterijen.

Het nieuwe type lithium-ion accu heeft een driedimensionale innerlijke structuur en hij is dunner en lichter dan de huidige batterijen, die voornamelijk bestaan uit dunne laagjes elektroden die op elkaar gestapeld zijn. Het is allemaal erg ingewikkeld, maar het prototype ter grootte van een accu voor de mobiele telefoon, laadt op in twaalf minuten in plaats van twee uur. Er wordt gewerkt aan grotere uitvoeringen voor auto’s en laptops. Kunt u niet alleen op vakantie naar Frankrijk met de elektrische auto maar bovendien onderweg de laptop en het mobieltje gebruiken tot voorbij de Franse grens.


  

| Disclaimer