Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Spectaculaire SLS AMG Roadster nu te bestellen


 

12-06-2011 - Ruim anderhalf jaar na de marktintroductie van de spectaculaire SLS AMG vond Mercedes-Benz het tijd om de SLS AMG Roadster op de markt te brengen. De stijlvolle supercar heeft zijn vleugeldeuren ingeruild voor een elektrisch bedienbare softtop en wie met smart op de roadster zit te wachten, kan hem nu al bestellen.

Zowel met het dak open als gesloten is de SLS AMG Roadster een bijzonder sportieve verschijning. Het belangrijkste verschil ten opzichte van de Coupé, de softtop, is bovendien een ingenieus ontworpen onderdeel. Het dak sluit niet alleen naadloos aan op de carrosserie, maar bestaat tevens uit drie lagen waardoor het niveau van windgeruis opmerkelijk laag is, ook bij hogere snelheden.

Zwaartepunt
Om het gewicht van de dakconstructie zo veel mogelijk te beperken, is vooral gebruik gemaakt van aluminium en magnesium. Dat draagt weer bij aan een zo laag mogelijk zwaartepunt en dus aan maximale rijdynamiek. Ook zaken als dry-sump smering, een ultralichte cardanas van carbonfiber (zoals ook wordt gebruikt bij de DTM-racewagens van Mercedes AMG) en een achterin gemonteerde AMG Speedshift DCT zeventraps sporttransmissie dragen bij aan een laag zwaartepunt en een optimale gewichtsverdeling. Uiteindelijk weegt de Roadster slechts veertig kilo meer dan de Coupé. Het openen of sluiten vergt elf seconden geduld en de bagage-inhoud bedraagt te allen tijde 173 liter.

571 pk
Mercedes-Benz benadrukt dat de SLS AMG Roadster niet is afgeleid van de Coupé-versie, want beide modellen zijn parallel aan elkaar ontwikkeld. Dus ook bij de Roadster stond een zo laag mogelijk gewicht en een buitengewoon sterke carrosserie centraal. Het totaalgewicht van de SLS AMG Roadster bedraagt 1.660 kilo, waardoor de vermogen-gewichtverhouding 2,9 kg/pk bedraagt. De rijeigenschappen liggen op hetzelfde supercarniveau als de Coupé en onder de lange motorkap vinden we dezelfde, ongeblazen 6,3-liter V8 die 571 pk en 650 Nm naar de achteras dirigeert. In 3,7 seconden schiet de Roadster van 0-100 km/h en de buitenaardse acceleratie stopt pas bij 317 km/h. Verder biedt de open sportwagen keuze uit vier rijmodi, namelijk C (Controlled Efficiency), S (Sport), S+ (Sport Plus) en M (Manual). De SLS AMG Roadster beleeft zijn officiële wereldpremière op 13 september op de IAA in Frankfurt. Hij wordt in oktober bij de Nederlandse Mercedes-Benz-dealers verwacht en inclusief BTW en BPM kost de SLS AMG Roadster 266.200 euro.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer