Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Subaru scoort bijzonder hoog in crashtestresultaat


image/jpeg

 

8-12-2009 - De nieuwe Subaru Legacy is qua veiligheid hard op weg ‘s werelds meest gelauwerde auto te worden. Want los van het feit dat Subaru nu als merk onverslaanbaar is gebleken in de veiligheidstests van het Amerikaanse IIHS, is de nieuwe Legacy na klinkende resultaten in Europa, de VS en Australië inmiddels óók in Japan topscorer geworden in de NCAP-botsproeven.

 

Onlangs bracht het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) naar buiten dat Subaru het enige automerk is met een maximaal crashtestresultaat voor alle modellen in de VS. Daarmee sleepte Subaru de felbegeerde ‘2010 Top Safety Pick Award’ binnen. Dit is in de historie van het IIHS-testprogramma zelfs nog nooit voorgekomen. Het feit dat dit jaar alle (vier) deelnemende Subaru’s in de prijzen vielen, was mede te danken aan hun extreem sterke dakconstructie. Deze constructie van Subaru is namelijk meer dan twee keer zo sterk als in de VS wettelijk vereist wordt. Hierdoor loopt de kans op ernstige of fatale verwondingen bij de inzittenden met liefst 50% terug, stelt het onafhankelijk opererende IIHS.

Botsproeven in Japan
Vorige maand is ook de nieuwste Legacy-generatie lijdend voorwerp geweest van diverse soorten botsproeven in het kader van het Japan New Car Assesment Programme (JNCAP) en prompt topscorer geworden. Aan de hand van het JNCAP wordt in Japan het veiligheidsniveau vastgesteld voor zowel de inzittenden als voor voetgangers. Deze botsproeven worden uitgevoerd door twee onafhankelijke instanties. Overigens roemden deze instanties eerder dit jaar ook al de Subaru’s Forester en Exige om hun uitmuntende veiligheidsniveau. Bovendien kreeg de Subaru Impreza aan de hand van de testresultaten de felbegeerde GrandPrix-onderscheiding.


image/jpeg


  

| Disclaimer