Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Subaru presenteert XV Concept in Shanghai


 

28-04-2011 - De verrassende Subaru XV Concept, die op de Autoshow van Shanghai debuteerde, staat als stylingstudie model voor een compleet nieuwe generatie crossovers. Met dit model mikt Subaru nadrukkelijk op een doelgroep die meer wenst dan gebruikelijk in dit crossover-segment.

De XV Concept is een ontwerp dat geheel in lijn met Subaru’s merkthema ‘Confidence in Motion’ werd ontwikkeld. Het motto staat voor vertrouwen, innovatie, gemoedsrust en rijgenot en de XV Concept sluit hier naadloos op aan. Uiteraard is het studiemodel voorzien van Symmetrical All Wheel Drive-techniek en een krachtige, efficiënte boxermotor.

Opvallende styling
Het opvallende design wordt gekenmerkt door het stoere front met de priemende koplampen die op fraaie wijze vanuit de grille naar de buitenzijde zijn opgetrokken. De combinatie van de laaggeplaatste zwarte bumperbescherming en metallic gekleurde accenten versterken de crossover-uitstraling. De achterzijde voorziet in een zeshoekig designelement dat overeenkomsten vertoont met het front en een daarop afgestemde vormgeving van de achterlichten. Het totale, vloeiend in elkaar overgaande lijnenspel en gekleurde styling-accenten geven de achterzijde een solide, breed aanzicht. Ook de fraaie lichtmetalen wielen met een exclusief, contrastrijk design, zwarte velgranden en een felblauwe naafdop mogen genoemd worden. 

EyeSight
Natuurlijk is ook aan het interieur alle aandacht besteed om het karakter van de vernieuwende XV Concept uit te dragen, met als resultaat een unieke creatie door de toegepaste materialen en contrastkleuren. Een belangrijke feature in het interieur van de XV Concept is ‘EyeSight’: Subaru’s systeem dat via een LCD-scherm tussen de centrale meters op het dashboard de bestuurder helpt zo veilig mogelijk onderweg te zijn.

 


  

| Disclaimer