Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Subaru Trezia komt naar Europa


 

 

09-12-2010 - De Trezia is de eerste Subaru waarvoor een Toyota-model als basis diende. Met een lengte van net onder de vier meter, een ruim interieur en lage emissiewaarden kan hij worden gezien als een bijzondere competitieve aanwinst in de MPV-klasse. 

De Trezia, ook wel ‘New Compact Smart Wagon’ genoemd, onderscheidt zich van de Toyota Verso-S onder meer door het front dat typische Subaru-elementen vertoont. In Japan verwacht Subaru jaarlijks zo’n 12.000 Trezia’s te verkopen. Het merk kondigt aan dat het model ook leverbaar zal worden in Europa. Hij zal geen bestaande modellen vervangen, maar zich richten op een voor Subaru nieuwe doelgroep van jonge gezinnen tot actieve ouderen.

Motoren
In het geval van de Trezia – afgeleid van ‘treasure’ – heeft de consument in Japan keuze uit een 1,3- of 1,5-liter benzinemotor en vier uitrustingsniveaus: i, L, S en Type Euro. De 1.3 en 1.5L worden standaard geleverd met een variabele transmissie. Laatstgenoemde is overigens ook uitgerust met een zeventraps sequentiële schakeling door middel van stuurflippers. De Type Euro is het topmodel. Deze wordt af fabriek onder meer voorzien van lederen bekleding van stuurwiel en pookknop, een iets sportiever afgestemd onderstel en unieke lichtmetalen wielen. Wat het Trezia-leveringsprogramma en de specificaties voor de Europese markt zal omvatten, is vooralsnog niet bekend.

 


  

| Disclaimer