Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Topmodel Audi A1 heeft 185 pk


 

20-09-2010 - Audi heeft de A1 voorzien van de welbekende 1.4 TFSI-motor met zowel een compressor als turbo, die in deze configuratie 185 pk levert. Het bommetje maakt z’n debuut op de autosalon van Parijs.

 

Het zat er al aan te komen, een extra gepeperde versie van de Audi A1. De huidige 1.4 TFSI met 122 pk is natuurlijk geen stakker, maar om met een auto als de Mini Cooper S te concurreren, kwam je tot op heden flink te kort. Maar daar komt snel verandering in met de 1.4 TFSI, die naast een turbo nu ook de beschikking heeft over een compressor. Hiermee komt het topvermogen op 185 pk (vijf meer dan de Volkswagen Polo GTI en SEAT Ibiza Cupra die uit dezelfde stal komen) en levert de krachtbron 250 Nm koppel.

Gunstige bijtelling
Door het flinke vermogen en koppel schiet de A1 net binnen de zeven seconden (6,9) naar honderd km/h en ligt de topsnelheid op 227 km/h. Om alle pk’s in het gareel te houden, is het topmodel uitgerust met een elektronisch sperdifferentieel. Door een doorspinnend binnenste wiel in een bocht licht af te remmen, blijft de auto goed bestuurbaar. Voor het snelle schakelen zorgt de standaard aanwezige S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Ondanks het grote prestatiepotentieel verbruikt de A1 5,9 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 139 g/km. Precies genoeg voor de zakelijke rijder om van 20% bijtelling te profiteren. Qua uitrusting beschikt het model onder meer over het Ambition-pakket, 17-inch lichtmetaal, S-line exterieurkenmerken, handbediende airco en led-verlichting in het interieur. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in Duitsland staat de snelste A1 voor 24.250 in de prijslijst.


  

| Disclaimer