Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Topmotorisering Volkswagen Polo nu te bestellen


image/jpeg

 

11-11-2009 - In december start Volkswagen met de levering van de Polo met de zeer efficiënte 1,2-liter TSI-motor. Deze 105 pk sterke uitvoering is met onmiddellijke ingang te bestellen bij de Volkswagen-dealer. Daarbij is keus uit de drie- en de vijfdeurs uitvoering en er zijn twee uitrustingsniveaus beschikbaar. De Polo 1.2 TSI heeft een B-label en valt voor zakelijk rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

 

De nieuwe 1.2 TSI-motor voor de Polo is een perfect voorbeeld van downsizing. Ondanks zijn relatief kleine cilinderinhoud levert hij hoge prestatie zoals een topsnelheid van 190 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 9,7 seconden. Daarbij blijft het gemiddelde brandstofverbruik steken bij 5,3 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 124 g/km en dat is goed voor een B-label en inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling voor zakelijke rijders.

Complete keuze
De Polo 1.2 TSI wordt standaard geleverd in driedeurs uitvoering en met handgeschakelde zesbak. Als optie is vanaf december de zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling bestelbaar. Deze is zo efficiënt, dat hij de CO2-uitstoot van de Polo 1.2 TSI terugbrengt tot 122 g/km. De Polo 1.2 TSI is leverbaar in twee uitvoeringen. De Polo 1.2 TSI Comfortline is standaard uitgerust met onder andere 15-inch velgen, comfortstoelen vóór, airconditioning, elektrische bediening van ramen en buitenspiegels, centrale deurvergrendeling, ABS en vier airbags. De Polo 1.2 TSI Comfortline is er vanaf € 17.290,-. De Polo 1.2 TSI Highline is er vanaf € 18.390,-. Bij levering in 2009 zijn deze prijzen respectievelijk € 17.390,- en € 18.590,-. De standaarduitrusting van dit model omvat naast de hierboven genoemde elementen ook een middenarmsteun vóór, lichtmetalen velgen, sportstoelen, mistlampen vóór en donker getinte achterruit/zijramen achter. De meerprijs voor de vijfdeurs-modellen bedraagt € 520,-. Overigens zijn alle driedeurs-versies van de Polo vanaf heden te bestellen.

Voordeel
Tijdelijk heeft de Polo Easyline uit voorraad een voordeel van € 1.500,-. Hierdoor start de prijslijst bij € 11.790,- voor de 1.2 Easyline. Deze heeft evenals alle andere Polo-modellen een groen energielabel en hij valt bij zakelijk gebruik in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. De nieuwe Polo BlueMotion die in het eerste kwartaal van 2010 leverbaar wordt, valt zelfs in de 14% bijtellingscategorie.

image/jpeg


  

| Disclaimer