Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota presenteert achterwielaangedreven sportauto


image/jpeg

 

23-10-2009 - Tijdens de 41e Tokyo Motor Show presenteert Toyota een compacte sportauto die is ontworpen door Toyota Europe Design Development in Zuid-Frankrijk. De FT-86 is uitgerust met een 2,0-liter boxermotor en wordt aangedreven via de achterwielen. Daarnaast zal de Full Hybrid Electric Toyota Prius (plug-in) zijn opwachting maken, alsmede de FT-EV II, een elektrische auto voor stadsverkeer.

 

De FT-86 (ofwel: FT hachi roku) is een compacte, achterwielaangedreven sportwagen die garant staat voor dynamisch rijplezier. Het compacte ontwerp geeft de bestuurder meer controle, terwijl de lichte carrosserie en het lage zwaartepunt de auto een zeer interactieve handling geven. De 2,0-liter boxermotor zorgt, samen met de compacte en lichte carrosserie, voor ‘groene’ prestaties. De FT-86 is uitgerust in Flash Red met een lichte blauwtint. Het interieur heeft een moderne, minimalistische uitstraling met uiterst geraffineerde details, zoals de toepassing van ritsen in het dashboard.

image/jpeg


Full Hybrid Electric Toyota Prius (plug-in)
Deze concept car, die onlangs al op de Duitse IAA te zien was, is gebaseerd op de huidige, derde generatie Toyota Prius. Het is de eerste Toyota die is uitgerust met lithium-ion batterijen. De auto kan worden opgeladen via een externe voedingsbron, bijvoorbeeld een normaal stopcontact in huis. De auto kan ook rijden als de batterijen niet volledig opgeladen zijn en is dus niet afhankelijk van deze laadfunctie. Hoewel het elektriciteitsverbruik wat hoger ligt dan bij een conventionele hybride met elektromotor en benzinemotor, ligt het brandstofverbruik juist lager. Dit betekent dus minder verbruik van fossiele brandstoffen, een lagere CO2-uitstoot én minder luchtvervuiling. Het beoogde brandstofverbruik is 55 km/l of lager, de CO2-uitstoot is 42 g/km of lager en de Full Electric actieradius bedraagt 20 km of meer bij een volledig opgeladen batterij. In dat geval stoot men tijdens het rijden geen emissies uit, hetgeen een bijdrage levert aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in met name stedelijke gebieden. Het opladen van de batterijen duurt 100 minuten bij 220 V.


image/jpeg


Wereldpremière: FT-EV II
De FT-EV II is een compacte elektrische auto die speciaal is ontworpen voor kortere ritten en past dan ook perfect in onze toekomstige mobiele maatschappij. Daarin zullen elektrische auto’s geleidelijk het straatbeeld gaan bepalen en zijn transportmiddelen onder te verdelen op basis van het doel, de energie die wordt verbruikt en de infrastructuur voor de verschillende soorten beschikbare brandstoffen. De FT-EV II voelt zich het beste thuis in een stadse omgeving. De volledig elektrische auto is ultra-efficiënt, met een nóg compactere carrosserie dan de ultracompacte iQ, maar wel met zitplaatsen voor vier personen. Er is drive-by-wire-technologie aan boord met joystick-bediening voor alle functies, inclusief gas geven, remmen en sturen. En bovendien is er meer beenruimte, omdat gas- en rempedaal niet meer nodig zijn. Verder heeft de FT-EV II een verbeterd zicht naar voren, dankzij een laag schutbord vóór en extra ruit onder de voorruit; doorzichtige led-achterlichten zorgen voor extra veiligheid rondom de auto.


image/jpeg


  

| Disclaimer