Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuw - Toyota Land Cruiser


image/jpeg

 

Tijdens de IAA is de compleet nieuwe Toyota Land Cruiser voor het eerst in Europa te bewonderen. Deze koning op 4x4-gebied heeft al sinds mensheugenis een reputatie als onverwoestbaar en comfortabel. Toch heeft Toyota hem weer verder weten te verbeteren en zet hij opnieuw de maatstaf.

 

De nieuwe Toyota Land Cruiser is volledig onder handen genomen, zowel boven- als onderhuids. Hij is krachtiger, schoner en bovendien nóg vaardiger in zwaar terrein. Sinds 1951, toen de eerste Land Cruiser op de markt verscheen, heeft dit type al meer dan vijf miljoen klanten weten te veroveren, die veeleisend zijn op het gebied van terreincapaciteiten en trekkracht. Maar Toyota staat bekend om zijn ontwikkeling van duurzame mobiliteit en kan de Land Cruiser in dit verhaal niet achterwege laten. De CO2-uitstoot van de nieuwe Land Cruiser, zowel de benzine- als de dieselvariant, is dan ook met 12% gereduceerd. De dieselmotor is ondanks zijn koppel van 410 Nm zelfs meteen de zuinigste in zijn klasse, met een gemiddeld verbruik van 8,1 l/100 km.


image/jpeg

 

4x4-eigenschappen van het hoogste niveau
De Land Cruiser mag met een gerust hart één van de beste terreinauto’s ter wereld worden genoemd. In de nieuwe generatie zijn diverse terreinfuncties toegepast, waardoor nu zelfs de meest onervaren terreinrijders onder de moeilijkste omstandigheden hun bestemming bereiken. Zo biedt ‘Crawl Control’ – een systeem dat werd geïntroduceerd in de Land Cruiser V8 – de mogelijkheid om met en vooraf ingestelde (lage) snelheid ruig terrein te doorkruisen, zonder daarbij het gas- of rempedaal aan te raken. Tevens wordt de bestuurder geholpen door een systeem als de ‘Multi-terrain Monitor’, dat met vier camera’s en een ‘Steering Angle Display’ het ideale traject in beeld brengt. Maar van de Land Cruiser wordt ook verwacht dat hij op het asfalt uitstekend presteert. Daarvoor zorgt een sterk verbeterd en nog stijver chassis met Adaptive Variable Suspension (AVS) en een elektronisch gestuurd Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS), dat zowel op verhard als op onverhard terrein bijdraagt aan een uiterst stabiele wegligging. De nieuwe Toyota Land Cruiser is leverbaar met naar keuze een 4,0-liter V6 VVT-i benzinemotor met een vermogen van 275 pk en een trekkracht van 381 Newtonmeter. De tweede keuzemogelijkheid is een 3,0-liter D-4D dieselmotor, die 173 pk en 410 Nm levert. Met name de dieselmotor presteert indrukwekkend, gezien zijn hoge koppel en het laagste brandstofverbruik in zijn klasse.

 

image/jpeg


Ruim en luxe

Opvallend aan de nieuwe Land Cruiser is dat hij ten opzichte van zijn voorganger beschikt over een aanzienlijk ruimer interieur, waarbij de nadruk volledig op luxe en comfort is komen te liggen. De uitvoering met zeven zitplaatsen is voorzien van een verschuifbare achterbank, die voortaan in de lengterichting met 135 mm kan worden verschoven. Ook zorgt de achterbank, dankzij de in de verhouding 40:20:40 neerklapbare rugleuning, voor veel flexibiliteit. Voor de eventuele zesde en zevende passagier achterin, is de beenruimte bovendien meer dan verdubbeld. Alle gebruikte materialen zijn dik in orde en sluiten naadloos op elkaar aan. Het interieur van de nieuwe Toyota Land Cruiser ontleent zijn premium uitstraling gedeeltelijk ook aan de aanwezigheid van hightech systemen, zoals een climate control met drie zones, inclusief een separate bedieningsunit voor de achterpassagiers. Ook is het stuurwiel uitgerust met een multifunctionele schakelaar, waarmee de bestuurder diverse functies kan bedienen. De camera’s die worden gebruikt door de Multi-terrain Monitor zijn gekoppeld aan het uitgebreide parkeerhulpsysteem, zodat het parkeren van deze grote jongen een stuk eenvoudiger wordt. Op audiogebied zorgt een JBL Synthesis Premium Surround Sound-systeem, met maar liefst zeventien luidsprekers, ongetwijfeld voor een geweldig geluid. Het systeem maakt bovendien gebruik van de harddisk van het navigatiesysteem, waardoor er zo’n 2.000 nummers kunnen worden opgeslagen. Toyota bewijst met deze nieuwe Land Cruiser dat ook een icoon op 4x4-gebied volledig met zijn tijd meegaat. De verkoop start medio oktober, terwijl de levering vanaf 1 januari aanstaande zal plaatsvinden.


image/jpeg


  

| Disclaimer