Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota Land Cruiser V8


 

11-01-2012 - Ook in de meest simpele uitvoering is een Toyota Land Cruiser het ultieme terreinvoertuig, maar als V8 is de Land Cruiser helemaal niet meer bij te houden. Niet qua luxe, niet qua paardenkrachten of terreineigenschappen en niet qua prijs. Op de Autosalon van Brussel (12 t/m 22 januari) showt Toyota de bijgeslepen Land Cruiser V8.

 

De Toyota Land Cruiser V8 krijgt een nieuwe 4,6-liter benzinemotor als opvolger van de 4,7-liter. Die levert 318 pk en 460 Nm. Voldoende om iedere akker grondig om te ploegen. De 4,5-liter V8 dieselmotor levert 272 pk en 650 Nm. De V8 is standaard uitgerust met een automatische zestraps transmissie.
Moest je vroeger bij het terreinrijden vooral je hersens gebruiken om niet in de penarie te raken, bij deze versie hoef je alleen maar te zorgen dat je gordel goed vast zit. Lijkt het, want hij heeft weer een hele serie meedenkende terreingadgets aan boord. Crawl Control, dat zorgt voor een constante en stabiele lage snelheid in het terrein, kan vanaf nu op maar liefst vijf (in plaats van drie) snelheden worden ingesteld. De vier multi-terrain camera’s (een vóór, een achter en aan elke zijkant een, standaard op de Executive) geven optimaal zicht als de bestuurder zijn Land Cruiser onder de meest zware en listige omstandigheden moet rijden. Het bedwingen van extreem terrein wordt eenvoudiger door het verder fijngeslepen multi-terrain select. De vijf standen hiervan zijn afgestemd op de meest uitdagende ondergronden. De Off Road Turn Assist, ten slotte, verkleint de draaicirkel van de Land Cruiser V8 door het binnenwiel achter te blokkeren.
Het design is licht opgefrist, maar Toyota denkt vooral ook aan de passagiers, die toch al zo door elkaar geschud worden. Zo krijgen de passagiers op de optionele derde zitrij airconditioning. De tweede zitrij had al airco maar die krijgt ook stoelverwarming De voorstoelen kunnen voortaan zowel verwarmd als gekoeld worden.
En dan de prijzen. Dat is misschien even schrikken. Ze beginnen bij 130.390 euro voor de vijfpersoons 4.5 V8 D-4D VX Automaat. Die van de benzineversies starten bij 153.390 euro.  

| Disclaimer