Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota Prius Plug-in Hybrid in aantocht


 

14-08-2011 - Op de autoshow in Frankfurt zal Toyota de eerste Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) voor massaproductie onthullen. Volgens de Japanse fabrikant is deze nieuwe Hybrid een mijlpaal in het continue streven naar de ultieme eco-auto.

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is technologisch de meest geavanceerde Prius ooit. De techniek is gebaseerd op het Full Hybrid platform, waarmee wereldwijd al ruim 200 miljard kilometers zijn afgelegd. Er is eveneens een wereldwijde Plug-in Hybrid praktijktest uitgerold waarbij 600 testauto’s zijn ingezet, waarvan elf in Nederland.

Met de Prius Plug-in Hybrid kan onder meer woon-werkverkeer volledig elektrisch worden afgelegd, waarna een 1,8-liter benzinemotor het naadloos overneemt. Het resultaat is een gemiddeld verbruik van 2,2 l/100 km. De bijbehorende CO2-uitstoot bedraagt slechts 49 g/km. Door het toepassen van een lichtgewicht lithium-ion batterij weegt de Prius Plug-in Hybrid minder dan 1.400 kilogram.

Toyota zal op een later tijdstip meer informatie prijsgeven over de auto, waaronder leaseprijs, actieradius en introductiedatum.


  

| Disclaimer