Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota Prius Wagon is ruimste auto met 14% bijtelling


 

23-08-2011 - Toyota heeft meer informatie over de nieuwe Prius Wagon vrijgegeven. Nadat de Prius + eerder al als studiemodel werd gepresenteerd, zal de definitieve productieversie, die dus Prius Wagon gaat heten, tijdens de IAA in Frankfurt zijn debuut beleven.

De Prius Wagon is natuurlijk gebaseerd op de reguliere Prius, maar is aanzienlijk groter en ruimer. De wielbasis van 2.70 meter is gelijk gebleven, maar de carrosserie groeide daarentegen met 15,5 centimeter in lengte en hij is drie centimeter breder. De Full Hybrid aandrijflijn zorgt, ondanks deze groeispurt, voor opvallend milieuvriendelijke prestaties. De CO2-uitstoot van de Prius Wagon blijft namelijk onder de 100 g/km. Emissies als stikstofoxiden (NOx) en roet (PM) zijn zelfs verwaarloosbaar. Die uitstoot levert de Prius Wagon, als enige in het D-segment, een bijtelling van slechts 14% op.

Voor het eerst maakt Toyota gebruik van lithium-ion batterijetechnologie, die in de middenconsole tussen de voorstoelen is ondergebracht. Hierdoor ontstaat extra bagageruimte. De Prius Wagon biedt drie afzonderlijke neerklapbare stoelen op de tweede zitrij en een ruime bagageruimte met twee in de bodem neerklapbare stoelen.  

| Disclaimer