Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota Prius winnaar Consumentenbond Ecotest


 

 

13-09-2010 - De Toyota Prius is bij de Consumentenbond Ecotest als winnaar uit de bus gekomen. De Prius scoorde in totaal 92 van de 100 te behalen punten, voldoende voor een eerste plek op de lijst met schone auto’s.

 

De Consumentenbond werkt samen met de Duitse ADAC, dat de test in Duitsland al acht jaar uitvoert. Doel van de test is om een beter inzicht te krijgen in het daadwerkelijke brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot van auto’s, terwijl ook de uitstoot van andere schadelijke stoffen zoals stikstofoxide (NOx) en koolwaterstoffen (HC) opnieuw wordt beoordeeld. Voor beide onderdelen worden maximaal 50 punten toegekend, wat de maximale totaalscore op 100 brengt. Afhankelijk van het behaalde aantal punten worden de auto’s beoordeeld met één tot maximaal vijf sterren. Belangrijk is dat de CO2-uitstoot tijdens de Ecotest wordt gemeten tijdens een door de ADAC ontwikkelde rijcyclus, die realistischer is dan de cyclus die wordt gebruikt voor de Europese typegoedkeuring. De gemeten testwaarden benaderen daarmee veel nauwkeuriger het werkelijke verbruik van de auto.

Fraaie cijfers
Voor de beide testonderdelen liet de Full Hybrid Prius een score noteren van respectievelijk 50 (verbruik en CO2-uitstoot) en 42 punten (overige schadelijke stoffen). Met de aldus behaalde totaalscore van 92. Uit de Ecotest blijkt bovendien dat de Prius zich onderscheidt met een brandstofverbruik van 4,6 l/100 km. Hoewel dit enigszins hoger ligt dan de in de brochure vermelde waarde conform de Europese typegoedkeuring, is de Full Hybrid Toyota Prius hiermee nog altijd aanzienlijk zuiniger dan zijn concurrenten.


  

| Disclaimer