Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen up! begin 2012 bij de dealer


 

22-08-2011 - De langverwachte up! staat begin 2012 bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. En tijdens de IAA-autoshow in Frankfurt, van 15 tot 25 september, beleeft de gloednieuwe stadsauto zijn debuut. Het laatste nieuws omtrent de up! volgen? Dat kan via volkswagen.nl/up.

De Volkswagen up! wordt vanaf zijn introductie geleverd met nieuwe en erg zuinige driecilinder benzinemotoren met 60 en 75 pk. De gemiddelde CO2-uitstoot van deze motoren is 105 (60 pk) en 108 g/km (75 pk) en dat betekent dat het autootje BPM- en wegenbelastingvrij is en in de 14%-bijtellingscategorie valt. Kort na de introductie is de up! er ook als BlueMotion-uitvoering. Deze beschikt over extra brandstofbesparende technologieën, zoals een start/stop-systeem en terugwinning van remenergie. Na de introductiefase is de nieuwe Volkswagen ook leverbaar met een driecilinder motor die geschikt is voor aard- en groengas. De CO2-uitstoot van dit model is 86 g/km (gemiddeld verbruik 3,2 l/100 km) en in BlueMotion-uitvoering zelfs 79 g/km. De up! wordt daarmee de minst CO2-uitstotende, niet-elektrische auto op de markt. En een volledig elektrisch aangedreven up! zit ook nog in het vat. Deze staat voor begin 2013 op de planning.

CEB en PID
De nieuwe up! is als enige auto in zijn segment leverbaar met City Emergency Braking (CEB). Dit systeem is actief bij snelheden tot 30 km/h en maakt gebruik van een sensor die situaties ‘herkent’ waarbij aanrijdingen kunnen ontstaan. In zulke gevallen zal CEB automatisch remmen om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te verminderen. Verder is de up! de eerste Volkswagen met een mobiel Personal Infotainment Device (PID). Hierin is een maps + more-systeem geïntegreerd dat het mogelijk maakt om navigatie-, telefoon-, informatie- en entertainmentfuncties te bedienen. De up! heeft een bagageruimte van 251 liter en na het neerklappen van de achterbank is dat 951 liter. De auto is leverbaar in de uitvoeringen take up!, move up! en high up! Op basis van laatstgenoemde zijn later ook de gelimiteerde black en white edition leverbaar. Half september maakt Volkswagen de prijzen van de up! bekend.

 

 

 

 


  

| Disclaimer