Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Veilige Volt


 

07-06-2011 - De elektrische Chevrolet Volt heeft tijdens het New Car Assessment Program van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) in Amerika een veiligheidsscore van vijf sterren behaald. Ook is de Volt er uitgeroepen tot Top Safety Pick van 2011 door de Insurance Institute for Highway Safety. 

Leuk om hierbij te vermelden is dat de NHTSA, met ingang van de modellen van het bouwjaar 2011, strengere tests en meer ingrijpende vereisten voor haar vijf sterren veiligheidsbeoordelingsprogramma heeft geïntroduceerd.
Tot de veiligheidsvoorzieningen van de Volt behoren een elektronisch stabiliteitscontrolesysteem, airbags (voor-, zij-, knie- en gordijnairbags), een optionele achteruitrijcamera waarvan het beeldscherm is geïntegreerd in het navigatiesysteem en een abonnement van vijf jaar op het OnStar Directions and Connections Plan waaronder Automatic Crash Response en assistentie bij een gestolen voertuig en navigatie. Doug Parks, global vehicle line executive voor de Volt, vertelt aanvullend: “Veiligheid is een belangrijke overweging voor iedere autokoper, ongeacht het soort aandrijving. Of het nu gaat om benzine, diesel of – in het geval van de Volt – elektriciteit.”

Volt
De Volt heeft een totale actieradius van ruim zeshonderd kilometer. Gedurende de eerste zestig kilometer rijdt de auto volledig emissievrij, waarbij gebruikgemaakt wordt van een volledig opgeladen 16-kWh lithium-ion accu. Wanneer de accu van de Volt leeg begint te raken, treedt ongemerkt een brandstofgenerator in werking om de actieradius op een volle tank brandstof te vergroten met een extra 550 kilometer.
De Volt staat eind dit jaar bij een geselecteerd aantal Europese Chevrolet-dealers in de showroom.


  

| Disclaimer