Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ook Audi A4 in het nieuw


 

28-10-2011 - Na de A5-reeks heeft Audi ook de A4 vernieuwd. De levering start in februari 2012 en de modellen zijn te herkennen aan de aangescherpte voor- en achterzijde. In het interieur werden hier en daar verbeteringen doorgevoerd en het motorenpalet is gemiddeld 11% zuiniger geworden.

 

Wie de vernieuwde Audi A4 in detail bestudeert, ziet dat de motorkap sterker gebogen vormen heeft en de hoeken van de grille zijn scherper aangezet. De grille is nu tevens grijs van kleur. Andere eyecatchers zijn de nieuwe koplamp- en achterlichtunits en een gewijzigde achterbumper met een geïntegreerde diffuser. Binnenin is onder andere het stuurwiel voorzien van chromen of hoogglans afwerkingsaccenten. Een aan de onderkant afgeplat en met leer bekleed sportstuur is optioneel leverbaar. Verder is het bedieningsgemak van de automatische transmissie, de airconditioning en Audi drive select is verder verbeterd. Dat geldt ook voor het MMI navigatie plus-systeem dat nu over vier in plaats van over acht bedieningsknoppen beschikt.

TFSI
Belangrijk nieuws bevindt zich ook onder de motorkap. De vernieuwde 1.8 TFSI (170 pk, 320 Nm) die we inmiddels kennen van de A5, wordt nu ook in de A4 geleverd. Deze motor is 19% zuiniger dan zijn voorganger, voldoet nu al aan de Euro 6-emissienorm van 2014 en produceert een CO2-uitstoot van 134 g/km. Alle Limousine-modellen met deze motor zijn, evenals de Audi 1.8 TFSI Avant met multitronic-transmissie, goed voor een A-label en inschaling in de 20%-bijtellingscategorie.

TDIe
Ook de dieselmodellen zijn opvallend zuinig. De Audi A4 2.0 TDIe (136 pk, A-label) neemt genoegen met 4,2 l/100 km. De bijbehorende CO2-uitstoot bedraagt 112 g/km. De 2.0 TDIe met 163 pk produceert 115 g/km en dus is ook deze versie goed voor 20% bijtelling. Bovendien lopen deze viercilinder dieselmotoren nu rustiger dankzij de toepassing van een nieuwe balansas. Dan is er ook een 3.0 V6 TDI met een vermogen van 204 pk levert. Dankzij het gemiddelde verbruik van 4,9 l/100 km is dit de zuinigste zescilinder diesel in zijn segment.

Assist
De vernieuwde Audi A4 is leverbaar met een breed scala aan vooruitstrevende assistentiesystemen, zoals een nieuw bestuurdersinformatiesysteem met rustpauze advies, adaptieve cruisecontrol, Active Lane Assist en Side Assist. Elke vernieuwde A4 wordt standaard geleverd met Audi Chorus CD radio met acht speakers. MMI navigatie-plus met hard disk, 3D-kleurenscherm en DVD-speler is optioneel. Dat geldt ook voor de Bluetooth online autotelefoon met Audi Connect waarmee online-functies beschikbaar zijn. Ook een WLAN hotspot is hierin opgenomen. Passagiers kunnen op deze manier met hun mobiele apparatuur (smartphone, tablet, laptop etc.) verbinding maken met het internet.

Prijzen
Door de gunstige verbruik- en emissiecijfers vallen de prijzen van de vernieuwde Audi A4 gunstiger uit. Hij is er vanaf 34.670 euro voor 1.8 TFSI. Vanzelfsprekend zijn alle modellen ook in Pro Line- en Pro Line Business-uitvoering verkrijgbaar. In beide gevallen geldt dat de standaarduitrusting sterk wordt uitgebreid. De levering start in februari 2012, maar de vernieuwde A4 is nu al te bestellen (met uitzondering van de A4 Allroad quattro).

 

 

 


  

| Disclaimer