Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Vernieuwde BMW X5 is fraaier, krachtiger ?n zuiniger


image/jpeg

 

09-02-2010 - BMW heeft de X5 zowel onderhuids als optisch onder handen genomen. Met nieuwe designdetails, een nieuwe reeks motoren en een standaard achttraps automaat kan de X5 er weer voorlopig tegenaan. Bovendien worden de nieuwste innovaties uit de BMW 5 Serie nu ook leverbaar voor de BMW X5.

 

Na wereldwijd meer dan 850.000 verkochte modellen, is de BMW X5 een meer dan succesvol model. Om een nieuw hoofdstuk aan dit succes toe te voegen, brengt BMW begin komende zomer de vernieuwde X5 op de markt. Dankzij diverse technische wijzigingen levert deze generatie tot 14% meer kracht én 10% minder verbruik. Een reeks volledig nieuwe motoren en de toepassing van de nieuwe achttraps automaat uit de BMW 5 Serie maken dit mogelijk. De nieuwe motorenreeks begint bij de X5 xDrive40d. Deze volgt de 35d op en levert met 306 pk 7% meer vermogen. Hiermee weet deze variant tegelijkertijd een verbruik te realiseren wat met 7,5 l/100 km zo’n 10% lager ligt. De andere diesel, de X5 xDrive30d, levert met 245 pk en 540 Nm ook meer vermogen (ruim 4%) bij een lager verbruik (7,4 l/100 km). Bij de benzinemotoren is tevens een grote efficiencyslag gemaakt. Zo levert de nieuwe, 306 pk sterke 35i met en 400 Nm 12,5% meer vermogen bij een afgenomen verbruik van 10,1 l/100 km. Het topmodel is de BMW X5 xDrive50i, die met zijn TwinPower Turbo V8 (407 pk/600 Nm) ruim 14% meer vermogen levert. Deze krachtbron verbruikt daarbij 12,7 l/100 km.

Van luchtinlaat tot achterbumper
Bij elke BMW volgt vorm de functie, zo ook bij de BMW X5. Grotere luchtinlaten aan de voorzijde en een nieuwe achterbumper, met een andere afwerking rond de uitlaten, benadrukken dat de auto niet alleen dynamischer, maar ook efficiënter is geworden. Verder zijn er meer carrosseriedelen voortaan in de carrosseriekleur gespoten. De koplampen zijn daarnaast voorzien van de kenmerkende ‘coronaringen’ die voortaan uit ledverlichting bestaan. Ook de achterlichten zijn nu verfraaid met deze techniek, waardoor de auto nu ook van achter in het donker als BMW herkenbaar is.

Innovaties
De slimme achttraps automaat behoort nu tot de standaarduitrusting, net als de nieuwste generatie iDrive. Verder is de optielijst uitgebreid met onder meer een dode-hoekwaarschuwing, Lane Departure Warning en Speed Limit Info, dat de bestuurder attendeert op de plaatselijk geldende maximumsnelheid. Deze innovaties werden onlangs eveneens gepresenteerd in de nieuwe BMW 5 Serie.

BMW ConnectedDrive
Een bijzondere vermelding bij de innovaties op de vernieuwde X5 verdient ConnectedDrive. Dit online netwerk functioneert als een persoonlijke assistent die de bestuurder in verbinding brengt met zijn omgeving door middel van internettoegang en verbinding met de dealer die op afstand technische service kan verlenen.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer