Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Vernieuwde Hyundai Santa Fe: Nog krachtiger, eleganter en ruimer


image/jpeg

De Hyundai Santa Fe is onlangs vernieuwd. Hij is groter en beter dan ooit en nu zijn ook de motorisering en prijzen bekend van deze stoere SUV. In Nederland zal de vernieuwde Hyundai Santa Fe verkrijgbaar zijn met de krachtige 2.2 CRDi-dieselmotor met 147 kW (200 pk). Daarnaast is hij voorzien van tal van vernieuwingen, zowel wat betreft design als qua comfort, uitrusting en veiligheidstechnologieën. De prijzen van de Hyundai Santa Fe beginnen bij 59.995 euro.


De vernieuwde Hyundai Santa Fe profileert zich met innovatieve comfortfuncties en toonaangevende veiligheidsvoorzieningen die het dagelijkse leven van de berijder aangenamer en veiliger maken. Nieuw is het Rear Occupant Alert (ROA, standaard op de Premium-uitvoering), dat de bestuurder bij het afsluiten van de auto waarschuwt als er achterin (op de tweede en derde zitrij) beweging wordt gedetecteerd door bijvoorbeeld kinderen of huisdieren. Wordt de auto toch vergrendeld, dan gaat er een alarm af en zullen de gevarenlampen oplichten.
De nieuwe Hyundai Santa Fe heeft een moderne en elegante uitstraling. Het uiterlijk is stoer, atletisch en gedurfd. Bijzonder zijn de opvallende twin-koplampen met bovenaan de unit de opvallende LED-dagrijverlichting. De stoer geprononceerde Cascade-grille geeft profiel aan de nieuwe identiteit van de SUV-familie van Hyundai. Het interieur van de Santa Fe ademt kwaliteit en sfeer uit. De indeling is ruim en de zichtbaarheid naar achteren sterk verbeterd.

image/jpeg

Veel binnenruimte
Zijn buitenafmetingen – lengte van 4770 mm, breedte van 1890 mm en wielbasis van 2765 mm – zijn ronduit indrukwekkend en zorgen voor veel binnenruimte voor de inzittenden. Ook op de tweede en derde zitrij is er ruimte genoeg voor volwassen passagiers. Op de tweede zitrij is er 38 mm meer beenruimte dan voorheen. De achterbank is 18 mm hoger gepositioneerd. De nieuwe one-touch walk maakt de instap naar de derde zitrij eenvoudiger dan ooit. Bovendien is de hoofdruimte op de derde zitrij met 22 mm toegenomen.
Voor de versie met vijf zitplaatsen meet de bagageruimte maar liefst 625 liter (+40 liter). De zichtbaarheid naar achteren is verbeterd door een groter glasoppervlak (+41 procent). De bestuurder en voorste passagier genieten optioneel van tienvoudig elektrisch verstelbare stoelen.

Connectiviteit
Het 8,0-inch infotainmentsysteem integreert alle navigatie-, media- en connectiviteitsdiensten. Een 5-jarig abonnement op LIVE Services is inbegrepen. Dit topsysteem ondersteunt Apple CarPlay en is voorbereid op Android Auto. Het navigatiesysteem heeft verder 3D-kaarten en het voor Hyundai unieke Lifetime MapCareTM met jaarlijks een gratis kaart- en software-update. Een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen en trailerview is ook onderdeel van dit moderne infotainmentsysteem.
Uiteraard beschikt de Santa over Hyundai’s nieuw ontwikkelde head-up display dat relevante rij- en veiligheidsinformatie rechtstreeks op de voorruit projecteert. Dankzij zijn toonaangevende lichtsterkte van ruim 10.000 cd/m2 en beeldformaat van ruim 8,5 inch (geprojecteerd op de voorruit) zijn de gegevens niet alleen moeiteloos afleesbaar bij daglicht, maar kan de bestuurder de informatie ook sneller opnemen terwijl hij zijn aandacht op de weg kan houden.

SmartSenseTM-technologie
De nieuwe Hyundai Santa Fe biedt de allerbeste veiligheidsvoorzieningen. Als onderdeel van zijn SmartSenseTM-technologie biedt de Santa Fe een uitgebreid pakket van Hyundai's nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen. Behalve het al eerdergenoemde Rear Occupant Alert (ROA) zijn dat onder meer: Blind-Spot Collision Warning, Forward Collision-Avoidance Assist met voetgangersherkenning, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist en Safety Exit Assist.
De passieve veiligheid van de nieuwe generatie Hyundai Santa Fe is sterk verbeterd dankzij toepassing van staalsoorten van hoge sterkte. Het ultrastijve chassis is niet alleen lichter, maar verbetert ook de dynamische performance en verhoogt de passagiersveiligheid. Maar liefst 57 procent van het chassis is gemaakt van staalsoorten van hoge sterkte: het hoogste percentage ooit gebruikt in een Hyundai en 15 procent meer dan de vorige generatie. Elke Santa Fe heeft standaard zes airbags (twee airbags voorin, twee zij-airbags en twee gordijnairbags van de eerste tot tweede zitrij).

image/jpeg

HTRAC
Voor een optimale wegligging is er HTRAC. Dit door Hyundai in eigen huis ontwikkelde vierwielaandrijvingsysteem controleert elk wiel afzonderlijk. HTRAC zorgt voor een variabele regeling van de koppelverdeling en het remvermogen van de voor- en achterwielen. Het systeem ondersteunt de bestuurder in allerlei rijomstandigheden, zowel op besneeuwde en gladde wegen als op normaal wegdek, en verbetert de stabiliteit in bochten.

Standaarduitrusting
De vernieuwde Hyundai Santa Fe voldoet aan de hoogste eisen die SUV-rijders stellen op het gebied van design, kwaliteit, techniek, dynamisch weggedrag, veiligheid en gebruiksmogelijkheden. Standaard is de Santa Fe al zeer rijk uitgerust, met onder meer 17-inch lichtmetalen wielen, een 8-inch navigatiesysteem met Krell Premium Audio, Forward Collision-avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), parkeersensoren vóór en achter en stoelverwarming vóór en achter. In de Premium-uitvoering krijgt de klant daar tal van extra’s bovenop.

image/jpeg
  

| Disclaimer