Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Kia pro_ceed in het nieuw


 

06-01-2011 - Kia luidt het nieuwe jaar in door de vernieuwde pro_cee’d te introduceren. In lijn met de vorig jaar doorgevoerde wijzigingen binnen de cee’d-reeks is nu ook de driedeurs pro_cee’d vernieuwd.

 

De opvallendste wijzigingen aan de vernieuwde Kia pro_cee’d is het front. Tegenwoordig is hij direct te herkennen aan het bekende familiegezicht met de zogenoemde ‘tigernose-grille’. Verder zien we een hoogglanszwarte radiatorgrille met verchroomde details en een nieuwe bumper. De wijzigingen aan de pro_cee’d beperken zich niet alleen tot het uiterlijk, ook onder de motorkap is er belangrijk nieuws.

 

EcoDynamics

Nieuw is de 1.6 CRDi dieselmotor met een vermogen van 128 pk. Deze krachtbron is uitsluitend voorbehouden aan het topmodel, de pro_cee’d Seven Sport. Naast de 115 pk en 128 pk sterke CRDi-motoren wordt de pro_cee’d ook geleverd met de bekende 1.4 en 1.6 CVVT benzinemotoren met respectievelijk 90 en 126 pk. Zowel de 1.6 CVVT als de 1.6 CRDi zijn bovendien voorzien van een nieuwe, handgeschakelde zesbak. Tevens worden alle handgeschakelde versies vanaf heden standaard geleverd met EcoDynamics. Dit is een verzamelwoord voor alle brandstofbesparende maatregelen en bestaat uit onder meer een start/stop-systeem, banden met een lage rolweerstand (behalve de Seven Sport), een slimme dynamo en een schakelindicator. De handgeschakelde versies beschikken dankzij EcoDynamics louter over A- en B-labels. Belangrijk voor zakelijke rijders is bovendien dat, met uitzondering van de Seven Sport, alle handgeschakelde versies van de pro_cee’d in het 20%-bijtellingstarief vallen.

 

Modelopbouw

Tegelijk met de introductie van de vernieuwde pro_cee’d heeft Kia tevens de uitrustingsniveaus grondig onder handen genomen, wat heeft geresulteerd in een compleet nieuwe modelopbouw. Het instapmodel is voorzien van onder andere airconditioning, elektrische bedienbare en verwarmde buitenspiegels, een radio/cd/mp3-speler en zes airbags. Ook een USB/AUX/iPod-aansluiting en 16-inch lichtmetalen velgen behoren tot de standaarduitrusting. De Kia pro_cee’d Seven is de tweede uitvoering binnen de reeks en heeft bovenop de standaarduitrusting onder meer een Full-map navigatiesysteem met touchscreen, bluetooth, een achteruitrijcamera en een cruisecontrol. De pro_cee’d Seven Sport vormt het topmodel. Deze is enkel leverbaar met de 126 pk sterke 1.6 CVVT en de 1.6 CRDi met 128 pk. De meeruitrusting van de Seven Sport bestaat uit climate control, een snelheidsbegrenzer, elektrisch inklapbare buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten, antracietkleurige stoelbekleding met zilveren stiknaden, aluminium pedalen en 17-inch lichtmetalen velgen. De uitrusting van de Seven Sport is dusdanig uitgebreid, dat alleen metallic lak, een elektrisch schuif-/kanteldak en een automatische transmissie op de optielijst staan. De prijs van de pro_cee’d begint bij 17.595 euro en voor de Seven en Seven Sport gelden een meerprijs van respectievelijk 1.400 en 2.600 euro.

 


  

| Disclaimer