Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Subaru presenteert de vernieuwde Impreza WRX STI


image/jpeg

 

06-04-2010 - Subaru heeft de 2011-versie van de Impreza WRX STI gelanceerd. Opvallend daarbij is dat deze bloedsnelle Impreza weer als vierdeurs sedan te bestellen is. Velen betreurden het toen de populaire WRX STI louter als hatchback leverbaar werd, maar nu kan er dus worden gekozen voor twee carrosserievarianten.

 

Vanuit het concept ‘de snelste WRX STI ooit’ is deze vernieuwde Impreza ontwikkeld om de rijprestaties op een nog hoger plan te brengen. De WRX STI heeft niet alleen een uitdagende styling, met name het onderstel werd na uitvoerig testwerk op de Nürburgring en diverse Japanse circuits ingrijpend gemodificeerd voor maximaal rijplezier. Denk hierbij aan een volledig nieuwe setup met onder andere aanpassingen aan zowel de voor- als achterwielophanging, stabilisatoren en veerdemping. De hoogte van de auto kon hierdoor bovendien nog vijf millimeter omlaag worden gebracht.

 

image/jpeg

Aanpassingen in- en exterieur
Voor wat betreft het uiterlijk voerde Subaru modificaties door aan de bumperhoeken, grille en voorspoiler. Ook het design van de 18-inch wielen is nieuw. De twee dubbele uitlaten aan weerszijden laten duidelijk zien dat het hier gaat om een rasechte sportwagen. Binnenin werden de kleuren aangepast en de afwerking verbeterd, terwijl de audio-installatie een bluetooth-functie en een USB-aansluiting kreeg.

WRX STI sedan
Het spreekt voor zich dat alle wijzigingen aan de vijfdeurs Impreza WRX STI meteen ook worden toegepast op het toegevoegde model, de vierdeurs WRX STI sedan. Verreweg het meest opvallende detail aan deze auto is de grote, driedimensionaal gevormde achtervleugel. Daarnaast kenmerkt ook het vierdeurs model zich door de twee dubbele uitlaten, die overigens optisch zijn opgenomen in de achterbumper en diffuser. De op de autoshow van New York getoonde Subaru Impreza WRX STI beschikt over de bekende en extreem potente 2,5-liter turboboxermotor, in dit geval goed voor 310 pk bij 6.000 toeren. De nieuwe vierdeurs-uitvoering meet in lengte 4,58 meter tegen 4,41 meter voor het vijfdeurs-model. De breedte en hoogte komen met respectievelijk 1,79 en 1,47 meter overeen, evenals de wielbasis van 2,62 meter.

image/jpeg


  

| Disclaimer