Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota Auris klaar voor 2010


image/jpeg

 

22-01-2010 - Toyota heeft de Auris een lichte facelift gegeven, waarmee hij voorlopig weer uit de voeten kan. De aangepaste grillen en koplampen komen overigens overeen met de eerder gepresenteerde Auris Hybrid, die medio maart op de markt zal verschijnen.

 

De neuspartij van de Toyota Auris is voorzien van een nieuwe grille, een aangepaste bumper en koplampunits die scherper zijn gesneden. Andere opvallende verbeteringen aan het exterieur zijn de geïntegreerde knipperlichten in de buitenspiegels, de heldere en horizontale indeling van de achterlichtunits en een lager bij het asfalt geconstrueerde achterbumper. Verder zorgt het vernieuwde onderstel voor meer rijdynamiek.

Het interieur is vanaf nu uitgerust met een ‘soft touch’ dashboard. Ook is extra aandacht besteed aan de kwaliteitsbeleving. Daarom is ook veel gebruik gemaakt van hoogwaardig aanvoelende materialen. Ook het design van het middenconsole en de armsteun tussen de voorstoelen is vernieuwd. Bovendien is de vormgeving van de handrem verbeterd, waarmee het bedieningsgemak is toegenomen. Verder is het audiosysteem nu standaard uitgerust met een USB- en AUX-aansluiting.

Het motorengamma voor 2010 biedt keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Het gaat om de 1.3 VVT-i Stop & Start (99 pk / 5,8 l/100km), de 1.6 VVT-i (132 pk / 6,3 l/100km), de 1.4 D-4D-F (90 pk / 4,5 l/100km) en de 2.0 D-4D-F (126 pk / 5,2 l/100km) die stuk voor stuk profiteren van de Toyota Optimal Drive technologie. Dit staat garant voor meer vermogen, maar tegelijkertijd ook voor lagere verbruikscijfers en minder uitstoot van schadelijke stoffen.

Toyota komt medio maart ook met de Auris Hybrid, die optisch nauwelijks verschilt ten opzichte van de gewone Auris. De Auris Hybrid krijgt dezelfde fiscale voordelen als de Toyota Prius, namelijk geen wegenbelasting, geen BPM en slechts 14% fiscale bijtelling.


image/jpeg


  

| Disclaimer