Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota Verso genomineerd als ?Gezinsauto van het Jaar 2010?


image/jpeg

 

De nieuwe Toyota Verso is door de vakjury van de bladen Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en de ANWB Kampioen genomineerd voor de titel ‘Gezinsauto van het Jaar 2010’.

 

De Toyota Verso staat bekend om z’n praktische gebruiksmogelijkheden en het uiterst flexibele interieur. Bovendien is het weggedrag van deze MPV dynamischer dan wat doorgaans van dergelijke auto’s wordt verwacht. Aan comfort wordt daarentegen niets ingeleverd. Ook is de Verso ontworpen om de maximale vijf sterren in de nieuwe Euro NCAP crashtest te behalen, waardoor een zeer solide veiligheidsniveau gewaarborgd is. Daarnaast zijn lage costs of ownership een belangrijke drijfveer voor veel kopers van de MPV. Op www.gezinsautovanhetjaar.nl kan het Nederlandse publiek sinds 3 augustus stemmen op haar favoriet. Op 10 november wordt bekendgemaakt welke auto daadwerkelijk de titel mag gaan voeren.

 

Flexibiliteit & ruimte

De Toyota Verso is leverbaar in maar liefst 31 uitvoeringen; in vijf uitrustingsniveaus en met vijf en zeven zitplaatsen. Hij is er met drie schone en zuinige dieselmotoren en twee efficiënte benzinemotoren. De Verso heeft vooral veel flexibele ruimte aan boord. Handige portiervakken – waarin ook drinkflesjes passen – en allerlei opbergvakjes zorgen ervoor dat het hele gezin in alle comfort kan reizen. Het lage geluidsniveau in de cabine verhoogt eveneens het comfortniveau en doet eerder denken aan een auto uit een veel hoger segment. De diverse stoelen zijn via het one touch Easy Flat 7 systeem gemakkelijk te bedienen, waardoor in een handomdraai de meest praktische opstelling wordt gecreëerd. Ook aan een forse bagageruimte is geen gebrek: 484 liter (bij zevenzitter met neergeklapte derde zitrij). Een must voor een praktische gezinsauto.

 

Groene labels met Toyota Optimal Drive

Toyota heeft als toonaangevend producent van milieuvriendelijke auto’s de hele Verso-lijn voorzien van de Toyota Optimal Drive-technologie. Dat levert, ten opzichte van voorgaande motoren met gelijke inhoud een tot 20% hoger motorvermogen op, terwijl de CO2-uitstoot tot 12% lager is en het brandstofverbruik eveneens daalt. Bovendien zijn nagenoeg alle Toyota’s Verso voorzien van een groen B- of C-energielabel.

 

Veiligheid van het hoogste niveau

De Verso is voorzien van actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen – voor zowel inzittenden als voetgangers – en geconstrueerd om de maximale vijf sterren te behalen in de vernieuwde en strengere Euro NCAP crashtest. Tractiecontrole zorgt ervoor dat de wielen de grip op de weg niet verliezen; Vehicle Stability Control+ regelt onder meer het motorvermogen wanneer de Verso in een slip dreigt te raken. ABS en EBD (antiblokkeer-remsysteem en elektronische remkrachtverdeling) helpen voorkomen dat de wielen blokkeren - de Verso blijft daarmee altijd bestuurbaar. Brake Assist verhoogt de remkracht in geval van een noodstop. Zeven airbags (inclusief knieairbag bestuurder) beschermen de inzittenden rondom in geval van een aanrijding en het antiwhiplash-systeem in de voorstoelen zorgt voor gelijkmatige ondersteuning van rug en nek. Kortom, een gezinsauto die op het gebied van actieve en passieve veiligheid hoge ogen gooit.

 

Motorvarianten

Het motorengamma van de Verso omvat twee benzinemotoren en drie diesels. De 1.6 en 1.8 benzinemotoren hebben respectievelijk 132 pk en 147 pk vermogen en zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De nieuwe Valvematic variabele klepbediening verhoogt het rendement, het vermogen en de trekkracht van de benzinemotoren en reduceert tegelijk de uitstoot. Er zijn drie dieselversies beschikbaar, voorzien van Toyota’s D-4D common rail turbodieseltechniek. De 2.0 D-4D-F heeft een vermogen van 126 pk en de
2.2 D-CAT, gekoppeld aan een volautomatische transmissie, is goed voor 150 pk. De sterkste diesel is de 2.2 D-CAT die goed is voor 177 pk en voorzien is van een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De vier brede portieren en de grote achterklep geven ruim toegang tot het veelzijdige, ruime interieur van de modern ogende Verso. Zijn praktische gebruiksmogelijkheden maken van de Verso de ideale gezinsauto. De Toyota Verso voldoet daarmee probleemloos aan de voorwaarden voor deelname aan de verkiezing van de ‘Gezinsauto van het Jaar’. Het gaat daarbij om vijfdeursauto’s (hatchbacks, stationwagons en MPV’s) die in de periode van mei 2008 tot mei 2009 op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd. De auto’s moeten voldoende ruimte bieden aan een gezin met twee kinderen en de vanafprijs mag niet meer bedragen dan € 27.500,-. De prijslijst van de Toyota Verso begint echter al bij € 24.990,-.

 

image/jpeg

image/jpeg

 


  

| Disclaimer