Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Dit is hem dan: de nieuwe Volkswagen Beetle


 

20-04-2011 - Kort na de Golf Cabrio is het wederom een icoon dat geheel is vernieuwd: de Volkswagen Beetle! Het retromodel is beduidend dynamischer dan zijn voorganger, zit boordevol hoogwaardige techniek, maar is nog altijd zeer herkenbaar. De nieuwe Beetle beleefde zijn wereldpremière in drie verschillende steden tegelijk en verschijnt dit najaar op de markt.

 

De nieuwe Volkswagen Beetle is al op tientallen meters afstand direct te herkennen, maar wie iets dichterbij komt, ziet dat de afmetingen toch behoorlijk zijn gewijzigd. Hij is ruim vijftien centimeter langer, dik acht centimeter breder en 1,2 centimeter lager. Samen met een grotere wielbasis resulteert dat in krachtigere proporties. De sportiviteit wordt verder benadrukt door de langere daklijn en de schuiner geplaatste voorruit. In het nieuwe Beetle-DNA is ook plaats voor bi-xenonkoplampen, led-dagrijverlichting en een geïntegreerde achterspoiler.

 

Coupéachtig
Het interieur zit vol verwijzingen naar dat van de originele Kever. De belangrijkste instrumenten bevinden zich onder een halfronde overkapping, het display voor de navigatie bevindt zich centraal op het dashboard en hij heeft een tweede handschoenenkastje waarvan de klep naar boven opent. De interieurhoogte is door de lagere daklijn iets afgenomen, maar samen met de diepe zitpositie zorgt het juist voor een coupéachtige sfeer aan boord. Door de verlengde daklijn biedt de Beetle achterin daarentegen een ruimtelijker gevoel en de bagageruimte biedt 310 liter (+99 liter).

Karakter
De nieuwe Beetle is straks leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Beetle, Design en Sport. Elk uitrustingsniveau staat voor een eigen, herkenbaar karakter en er zijn volop individualiseringsmogelijkheden. Zo is hij leverbaar met opties als een panoramisch schuif-/kanteldak, een brede keus uit radio-,cd- en navigatiesystemen en een premium Fender Sound System (400W) inclusief ambiance interieurverlichting.

Aandrijving
Op technisch gebied voorziet de Beetle in het modernste dat Volkswagen in huis heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij, in vergelijking met zijn voorganger, tot 34% zuiniger is en dat diverse uitvoeringen in aanmerking komen voor 20% bijtelling. Het benzinegamma bestaat uit de 1.2 TSI, 1.4 TSI en 2.0 TSI met vermogens van respectievelijk 105, 160 en 200 pk. Om het sportieve karakter te benadrukken worden de Beetle 1.4 en 2.0 TSI standaard geleverd met een elektronisch XDS-sperdifferentieel. Op dieselgebied is de 1.6 TDI BlueMotion Technology meteen de zuinigste Beetle ooit. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 112 g/km, goed voor 20% bijtelling bij zakelijk gebruik.


 

 

 

 

 


  

| Disclaimer