Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen BlueMotion wint ?World Green Car of the year award?


image/jpeg

 

09-04-2010 - De BlueMotion-modellen van Volkswagen zijn op de New York International Autoshow onderscheiden met de eervolle titel ‘World Green Cars 2010’. De BlueMotion-uitvoeringen van de Polo, Golf en Passat kregen de onderscheiding van de 59-koppige jury van de World Car of The Year-organisatie. De sterk op duurzaamheid gerichte BlueMotion-uitvoeringen lieten daarmee twee genomineerde hybride-modellen achter zich.

De BlueMotion-modellen van Volkswagen beschikken stuk voor stuk over de meest uitbreide toepassing van duurzame BleuMotion Technologies die het brandstofverbruik sterk verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van prestaties en comfort. Tot deze BlueMotion Technologies behoren onder andere een start/stop-systeem, het omzetten van remenergie in elektriciteit, een speciaal motormanagement, aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak, maar ook banden met een lage rolweerstand en een uitgebreid pakket aan aërodynamische maatregelen.

Elk afzonderlijk element zorgt al voor een verlaging van het brandstofverbruik, maar samen vormen de BlueMotion Technologies een krachtige combinatie, zo vindt de jury, die de World Green Cars Awards op basis van een evaluatie van technische gegevens én rijtests toekent: “Het is niet noodzakelijk om een elektrische motor en een zwaar accupakket toe te voegen om de maatstaf in efficiency te zijn. Met de common-rail dieselmotoren als basis, behoren de BlueMotion-modellen van Volkswagen tot de zuinigste auto’s die verkrijgbaar zijn. Met een Passat BlueMotion bijvoorbeeld is het mogelijk om met een volle tank meer dan 1.000 kilometer te rijden. Als het om de efficiency van verbrandingsmotoren gaat, zijn de BlueMotion-modellen van Volkswagen op dit moment de ultieme keus.”

De toepassing van BlueMotion Technologies brengt in de praktijk voordelen met zich mee die verder gaan dan brandstofverbruik alleen. De gunstige verbruikscijfers leiden namelijk tot gunstige emissiecijfers. In het geval van de Polo BlueMotion betekent dat vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en BPM. Zodoende ligt het omslagpunt benzine-diesel bij nul kilometer. Voor zakelijke rijders geldt bovendien dat de Polo BlueMotion in aanmerking komt voor inschaling in de gunstige 14%-categorie van de fiscale bijtelling. Mede hierdoor heeft de Polo BlueMotion zich al voor zijn marktintroductie tot een groot succes ontwikkeld. Inmiddels heeft de Nederlandse Volkswagen-organisatie al meer dan 4.000 getekende orders voor deze zuinigste uitvoering van de ‘Auto van het Jaar’.


image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer