Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen introduceert Dynamic Light Assist


 

30-06-2011 - De Volkswagens Touran, Passat (CC), Sharan, Touareg en Phaeton zijn voortaan leverbaar met Dynamic Light Assist. Dit innovatieve, cameragestuurde assistentiesysteem kan delen van de lichtbundel maskeren en maakt het zo mogelijk om altijd met grootlicht aan te rijden, zónder daarbij tegenliggers te verblinden.

 

De nieuwe Dynamic Light Assist van Volkswagen is alleen leverbaar in combinatie met xenon-verlichting en maakt het overschakelen tussen dimlicht en grootlicht overbodig. De in de voorruit geïntegreerde camera ‘herkent’ tegenliggers en een speciale maskeringvoorziening in de xenon-koplamp maakt het, samen met de zijdelingse bewegingsmogelijkheid van de dynamische bochtverlichting, mogelijk om de lichtbundel om de tegenligger heen te leiden (links en rechts).

 

Veiligheidsfactor
Dankzij het gemaskeerde grootlicht wordt de tegenligger dus niet verblind. De bestuurder van de Volkswagen met Dynamic Light Assist profiteert echter wel van een maximale lichtopbrengst en dat is een veiligheidsfactor van belang. Dynamic Light Assist gaat verder dan andere adaptieve xenon-lichtsystemen die alleen verschillende lichtbundels voor stad, land en snelweg bieden.

 

Prijzen
Dynamic Light Assist is voor een groot aantal Volkswagen-modellen leverbaar. Voor de Touareg is het leverbaar als losse optie voor een bedrag van 490 euro. Voor de Phaeton bedraagt de meerprijs 750 euro. In het geval van de Volkswagen Sharan maakt Dynamic Light Assist deel uit van een pakket waartoe ook xenon-verlichting en Lane Assist behoren. De meerprijs van dit pakket bedraagt 2.290 euro. Bij de Touran wordt Dynamic Light Assist geleverd voor 790 euro en dan is al Lane Assist inbegrepen. Voor de Passat en Passat CC worden de prijzen binnenkort bekend gemaakt. De al langer beschikbare grootlichtassistent van Volkswagen blijft leverbaar in combinatie met halogeen verlichting.

 

 

 

 


  

| Disclaimer