Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen neemt meerderheidsbelang in Italdesign Giugiaro


 

26-05-2010 - De Volkswagen Group en Italdesign Giugiaro S.pA. (IDG) zetten hun succesvolle samenwerking op nieuwe voet door. Tijdens een persconferentie in Turijn is bekend gemaakt dat de Volkswagen Group een belang van 90,1% in IDG neemt. De aandelen worden verworven door Audi’s Italiaanse dochter Lamborghini Holding S.p.A. en de overige aandelen blijven in het bezit van de huidige eigenaar: de familie Giugiaro.

De samenwerking van Volkswagen en Giugiaro heeft al een lange historie. Zo was Giugiaro de ontwerper van de eerste generatie Golf. Daarmee creëerde hij het fundament voor het design van Volkswagen in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Prof. Dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van de Volkswagen Group vertelt over het verworven meerderheidsbelang: “Op deze manier participeren we in een van de meest gerenommeerde design- en ontwikkelingshuizen in de auto-industrie. Italdesign Giugiaro kent een rijke traditie en is het vlaggenschip van Italiaans creatief autodesign. Op die manier heeft het een belangrijke bijdrage geleverd aan het ‘gezicht’ van de wereldwijde auto-industrie.”

Succesvolle historie
De Volkswagen Group werkt al tientallen jaren succesvol samen met IDG. Dit begon met de Golf, maar Giugiaro maakte ook concepten voor bijvoorbeeld de Volkswagen Passat en Scirocco en de Audi 80. In 2008 tekenden Volkswagen en Giugiaro een raamovereenkomst voor de ontwikkeling van nieuwe concepten en modellen. Zo werken beide partijen nauw samen bij lopende projecten zoals de ontwikkeling van de Up!-modelreeks. De implementatie van de raamwerkovereenkomst is nog onderwerp van de standaard goedkeuringsprocedures van de daartoe bevoegde instanties. Martin Winterkorn vervolgt: “Vandaag begint een nieuw tijdperk van onze strategische samenwerking. Italdesign wordt een permanent lid van de wereldwijde Volkswagen-familie. De Volkswagen Group zet zijn modellenoffensief de komende jaren onverminderd door en daarbij kan het nu volop profiteren van de productiecapaciteit én de kennis van Italdesign. Italdesign Giugiaro levert dan ook een belangrijke bijdrage aan onze wereldwijde 2018-groeistrategie.”

De geschiedenis van IDG
IDG is in 1968 in Turijn opgericht door Giorgetto Giugiaro en Aldo Mantovani. Beide oprichters worden beschouwd als pioniers van het moderne Italiaanse autodesign. Bovendien geniet Italdesign groot internationaal aanzien als hoogwaardig ontwikkelingscentrum. De omzet van IDG bedraagt tegenwoordig zo’n 100 miljoen euro. De onderneming heeft 800 werknemers in dienst.


  

| Disclaimer