Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Wereldpremi?re in Detroit: Volkswagen New Compact Coup


image/jpegimage/jpeg

 

12-01-2010 - Volkswagen heeft op de autoshow van Detroit de New Compact Coupé gepresenteerd. Deze compacte coupé zou in het Volkswagen-gamma tussen de Scirocco en de Passat CC kunnen worden gepositioneerd en hij valt op door zijn geavanceerde aandrijflijn. De New Compact Coupé combineert namelijk een 150 pk sterke 1.4 TSI-motor met een 20 kW/27 pk sterke elektromotor.

 

De New Compact Coupé heeft een hoogwaardige full-hybrid aandrijflijn. De direct ingespoten 1.4 TSI met 150 pk en de 20 kW/27 pk sterke elektromotor kunnen daarbij op verschillende manieren samenwerken. De elektromotor kan bijvoorbeeld voor extra kracht zorgen bij inhalen of accelereren, maar het is ook mogelijk om over een korte afstand volledig elektrisch en dus emissievrij te rijden. De elektromotor betrekt in dat geval zijn kracht van een compacte lithium-ion batterij met een capaciteit van 1 kWh. Bovendien fungeert de elektromotor bij het afremmen van de auto als generator. Daarnaast beschikt de New Compact Coupé ook over een start/stop-systeem.

Standaard DSG
De kracht van de 1.4 TSI en de elektromotor wordt via een zeventraps DSG-transmissie op de voorwielen overgebracht. Daarmee sprint de New Compact Coupé in 8,6 seconden van 0-100 km/h en haalt desgewenst een topsnelheid van 227 km/h. Desondanks blijft het gemiddelde verbruik beperkt tot slechts 4,2 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 98 g/km.

Elegant design
Het ontwerp van de New Compact Coupé is elegant, krachtig en typisch Volkswagen. Het aantal lijnen is tot een minimum beperkt. Mede daardoor is het ontwerp van deze New Compact Coupé evenals dat van andere Volkswagen-modellen tijdloos. Dat neemt niet weg dat het studiemodel over moderne kenmerken beschikt, zoals led-dagrijverlichting en achterlichten die eveneens zijn uitgevoerd met ledtechnologie. Ook een in de achterbumper geïntegreerde diffuser is standaard. De New Compact Coupé is 4,54 meter lang, 1,87 meter breed en slechts 1,41 meter hoog. De spoorbreedte van 1,53 meter vóór en 1,54 meter achter draagt bij aan de uitstekende wegligging.

Functioneel
De New Compact Coupé is een echte vierzitter. Achterin beschikt hij over twee individuele zitplaatsen die volop ruimte en comfort bieden. In het interieur wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder leer en aluminium. Het hoge comfortniveau wordt nog eens onderstreept door de standaard Climatronic, een radio-navigatiesysteem met 8-inch touchscreen en details als de chromen omranding van de instrumenten. De licht naar de bestuurder gedraaide middenconsole zorgt daarbij voor extra bedieningsgemak. De New Compact Coupé heeft zelfs een kofferinhoud van 380 liter.


image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer