Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen met Polo R in WRC


 

09-05-2011 - Volkswagen verschijnt vanaf 2013 aan de start van het World Rally Championship. Na drie overwinningen op rij in de Dakar Rally mengt het merk zich met de Polo R WRC in de strijd om het meest prestigieuze rallykampioenschap ter wereld.


Onder het toeziend oog van tweehonderd journalisten trok Kris Nissen, directeur van Volkswagen Motorsport, in Sardinië het doek van het studiemodel van de Volkswagen Polo R WRC. “Het WRC is een aantrekkelijk en competitief rallykampioenschap. Voor het seizoen 2013 ontwikkelen wij een Polo, voorzien van vierwielaandrijving en een 1.6 TSI-motor die 300 pk levert.”

 

Uitdaging
Het kampioenschap doet dit jaar vier continenten aan en tijdens de dertien rally’s strijden de rallyauto’s op uiteenlopende soorten wegdek, zoals gravel, asfalt, ijs, sneeuw en modder. Auto’s en coureurs moeten in de meest uiteenlopende klimaten maximaal presteren, van de hitte van Zuid-Amerika tot de droge koude van Scandinavië. Daarbij komt dat het WRC vanaf dit jaar nieuwe reglementen heeft. De cilinderinhoud van de motoren mag maximaal 1.600 cm3 bedragen. Directe brandstofinjectie en gebruik van een turbo zijn eveneens verplicht.

 

Ervaring
Met de inschrijving voor het WRC kan Volkswagen bouwen op bewezen structuren. “Het rallykampioenschap is een nieuw doel voor het team dat de afgelopen drie jaar de Dakar Rally heeft gewonnen,” gaat Kris Nissen verder. “Ondanks het feit dat het WRC voor ons onbekend terrein is en daarom ongetwijfeld veel leermomenten zal bieden, voldoet het team al aan een aantal belangrijke voorwaarden. Hun professionele, oplossingsgerichte instelling heeft zich tijdens Dakar al bewezen.”

 

 


  

| Disclaimer