Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volvo?s op bio-ethanol hebben toekomst in Nederland


image/jpeg

 

30-03-2010 - Per 1 april geldt de op handen zijnde accijnsverlaging ook voor bio-ethanol (E85). In Nederland is Volvo de fabrikant met het grootste aanbod bio-ethanol-modellen (FlexiFuel) en er werd dan ook enthousiast gereageerd: “Dit is een doorbraak in het creëren van een markt en infrastructuur voor bio-ethanol.”

 

“Wij zetten ons al langere tijd in voor gebruik van deze tweede generatie biobrandstof die breed wordt toegejuicht, ook door de milieubeweging. Het is goed om te zien dat de Nederlandse overheid hier nu ook stappen in maakt,” aldus Huib de Vries van Volvo Cars Nederland. Het Zweedse automerk biedt de FlexiFuel-auto’s al geruime tijd aan zonder meerprijs. Oliemaatschappij Tamoil, waarmee Volvo nauw samenwerkt, doet hetzelfde met de brandstof. Eerder al verlaagde Tamoil Nederland de prijs per liter van E85 tot het niveau van Euro95 benzine. Daarbovenop voert men ook de accijnsverlaging van 27% over het accijnsbedrag onverkort door en verlaagt men de prijs van E85 met € 0,23 inclusief BTW. Op deze manier komt de accijnskorting geheel ten goede aan de automobilist.

 

E85 is een mengsel van 85% bio-ethanol en 15% benzine. Bio-ethanol is een milieuvriendelijke brandstof die een zeer beperkte bijdrage levert aan het broeikaseffect. Bio-ethanol wordt gewonnen uit verschillende soorten biomassa en is daarmee een vernieuwbare, duurzame brandstof. Het E85-product van Tamoil wordt gewonnen uit onder meer houtsnippers en andere biomassa. De brandstof wordt dus niet uit granen geproduceerd en belast daardoor de voedselketen niet - een veelgebruikt argument tegen bio-ethanol.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer