Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volvo levert CO2-vriendelijke bijdrage aan klimaattop in Kopenhagen


image/jpeg

 

8-12-2009 - Gisteren is in de Deense hoofdstad Kopenhagen de beslissende klimaatconferentie van start gegaan. Tijdens deze klimaattop, die tot 18 december plaatsvindt, moeten wereldleiders beslissen over de uiteindelijke inhoud van het nieuwe internationale klimaatverdrag. Volvo heeft deze belangrijke conferentie met beide handen aangegrepen en vervolgens 60 auto’s ter beschikking gesteld om alle aanwezigen te vervoeren.

 

Volvo levert zijn bijdrage aan de internationale Climate Conference COP15 in Kopenhagen door voor het vervoer van de deelnemers aan deze klimaattop maar liefst 60 auto’s ter beschikking te stellen, die stuk voor stuk een bijzonder lage CO2-uitstoot produceren.

“Wij ondersteunen de COP15 van harte,” aldus Stephen Odell, president en CEO van Volvo Car Corporation. “De klimaattop is gericht op het terugdringen van de CO2-uitstoot en dat strookt met onze ‘DRIVe Towards Zero-visie’. In 2020 willen we de gemiddelde CO2-uitstoot van onze modellen gereduceerd hebben naar 90-100 gram per kilometer.” De regeringsleiders en de andere prominenten die de Climate Conference bezoeken, kunnen gebruikmaken van Volvo’s V70 en S80. Twintig daarvan zijn zogenoemde DRIVe-uitvoeringen met een 1,6-liter dieselmotor en een start/stopsysteem. Mede door een reeks andere brandstofbesparende voorzieningen bedraagt de CO2-uitstoot slechts 129 gram per kilometer.

Bio-ethanol
De andere veertig Volvo’s V70 en S80 voor de klimaattop rijden op E85. Deze worden aangedreven door een 200 pk sterke 2,5-liter vijfcilinder turbomotor. Omdat in Denemarken geen E85-brandstof verkrijgbaar is, zorgt Volvo voor een eigen tankvoorziening. E85 bestaat voor 85% uit bio-ethanol dat uit gewassen is gewonnen en voor 15% uit benzine. Door het hoge aandeel bio-ethanol is de CO2-belasting voor het milieu veel lager dan wanneer louter op benzine wordt gereden.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer