Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volvo XC90 is opgefrist


 

22-09-2011 - Geheel tegen alle verwachtingen in heeft Volvo de XC90 een flinke opfrisbeurt gegeven. Het succesvolle model heeft nu een elegantere uitstraling, heeft een luxueuzer interieur en biedt een betere rijervaring.

De Volvo XC90 is al sinds 2002 te koop. In 2006 onderging hij een tussentijdse upgrade en daarna kwam het bericht dat er geen opvolger zou worden ontwikkeld. Volvo wilde zijn imago flink ‘vergroenen’ en een grote, brandstofslurpende SUV past niet in het gamma. Een opvolger voor de XC90 is er inderdaad nooit gekomen, maar de Zweedse fabrikant is ook nooit gestopt met leveren van de huidige. Anno 2011 is de publieke opinie omtrent grote SUV’s weer iets positiever dan jaren geleden en ook de aandrijflijnen zijn aanzienlijk zuiniger. Volvo zag dan ook kans om de succesvolle XC90 wéér succesvol onder handen te nemen. 

Meer karakter
De uitstraling van de XC90 is versterkt door subtiele details. De nieuwe dagrijverlichting geeft het front van de auto meer karakter. De nieuwe bumper in zilvermetallic en de zilverkleurige dakrails zijn standaard op alle uitvoeringen. De stootlijsten onderaan de portierrand zijn eveneens nieuw. De achterlichten hebben nu dubbele lichtgeleiders, led-remlichten en een zilverkleurige richtingaanwijzerlamp. Ook de zesspaaks 18-inch wielen in mat zilver zijn nieuw. 

Luxe uitstraling
Natuurlijk werd het interieur aangepast. Het stuurwiel, de standaard aluminium afwerking en het op een horloge geïnspireerde instrumentenpaneel met witte verlichting geven de cockpit een luxere uitstraling. De achterklep is verdeeld in een onder- en bovengedeelte en heeft een nieuwe, bijpassend gekleurde lederen handgreep aan de binnenzijde. De XC90 is nog steeds verkrijgbaar in een exclusievere Executive-uitvoering, met een keur aan opties die het luxegevoel verder verhogen. De R-Design-variant versterkt juist de sportieve uitstraling. Behalve het speciale onderstel heeft de R-Design-versie nieuw ontworpen bekleding, deurpanelen en nieuwe 19-inch wielen. 

Motoren
Voor de aandrijving heeft Volvo een 3,2-liter zescilinder benzinemotor met een vermogen van 243 pk gereserveerd. Dieselen kan met een 2,4-liter vijfcilinder (D5) met 200 pk en 420 Nm of met een 2,0-liter vijfcilinder (D3) met 163 pk en 340 Nm. Laatstgenoemde komt overigens uitsluitend met voorwielaandrijving.

 


  

| Disclaimer