Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

VW AutoRAI-primeur heeft een prijs


 

01-03-2011 - De nieuwe Golf Cabriolet is de belangrijkste Volkswagen-primeur op de komende AutoRAI (13 – 23 april). De introductie van het model markeert de terugkeer van een icoon. Van zijn voorganger werden namelijk meer dan 680.000 exemplaren verkocht en daarmee is de Golf Cabriolet één van de bestverkochte open auto’s ooit. Half augustus staat hij in de showroom voor een vanafprijs van 27.290 euro.

Wat direct opvalt aan de nieuwe Golf Cabriolet is zijn dynamische design dat te danken is aan onder meer een tien centimeter lagere daklijn. Kenners zullen bovendien het ontbreken van een vaste roll-over bar opmerken. In plaats daarvan heeft de Golf Cabriolet een beschermbeugel die snel uitklapt als dat nodig is. Op het gebied van veiligheid heeft het model verder onder andere airbags vóór en opzij en ESP. Volkswagen heeft bij de ontwikkeling ook veel aandacht besteed aan het dak. De softtop is standaard voorzien van elektrohydraulische bediening en ook tijdens het rijden (tot 30 km/h) is het mogelijk het dak in 9,5 seconden neer te klappen. Dankzij de isolatie heeft de Golf Cabriolet met gesloten kap één van de stilste cabrioletinterieurs op de markt. Zelf stiller dan veel soortgelijke auto’s met een stalen klapdak.

Motoren en uitrusting
Volkswagen biedt in de Golf Cabrio de bekende krachtige, zuinige motoren aan. Allemaal met directe inspuiting en turbo. De 1.2, 1.4 en 2.0 TSI-benzinemotoren bieden tussen de 105 en 210 pk en de 1.6 en 2.0 TDI-diesels leveren 105 en 140 pk. Er is keus uit handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbakken en zes- of zeventraps DSG-automaten. Vanwege zijn lage CO2-uitstoot (132 g/km) is de 1.2 TSI ook zakelijk aantrekkelijk te rijden (20%-bijtellingscategorie). Met een prijs van 27.290 euro is de 1.2 TSI bovendien de voordeligste Golf Cabriolet. Het model is standaard uitgerust met een radio, vier luidsprekers, cruisecontrol, een boordcomputer, airconditioning en een klein lederpakket. De VW Golf Cabriolet is vanaf de start van de AutoRAI (13 april) te bestellen bij de Volkswagen-dealer. De leveringen beginnen op 18 augustus. Geïnteresseerden kunnen zich op de hoogte laten houden via www.volkswagen.nl/golfcabrio.

 

 


  

| Disclaimer