Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuw - Volkswagen Golf R


image/jpeg

 

De Golf R, het sportieve topmodel binnen de Golf-reeks, is leverbaar vanaf € 43.690,-. Ten opzichte van zijn voorganger, de Golf R 32, valt het nieuwe model op door hogere prestaties in combinatie met een 20% lager brandstofverbruik. Daarmee toont de Golf R overtuigend aan dat downsizing ook op dit niveau zijn vruchten afwerpt.

 

De nieuwe Golf R beschikt over een 2,0-liter turbomotor met een vermogen van 270 pk. Vergeleken met zijn voorganger betekent dit een toename van 20 pk. Het maximale koppel van de turbokrachtbron bedraagt 350 Nm (+30 Nm ten opzichte van de Golf R32). Dankzij de standaard 4Motion-vierwielaandrijving worden de aandrijfkrachten zeer efficiënt op de weg gebracht. Stabiliteit en grip zijn ook onder moeilijke omstandigheden gegarandeerd. Dit komt ook tot uiting in de prestaties. De traditionele ’0-100’ duurt slechts 5,7 seconden en met de optionele DSG-versnellingsbak zelfs 5,5 seconden. De topsnelheid van de Golf R is begrensd op 250 km/h. Ondanks dit zeer hoge prestatieniveau blijft het gemiddelde verbruik steken bij 8,5 l/100 (CO2: 199 g/km). Daarmee is de Golf R 20% zuiniger dan de Golf R32 (10,7 l/100 km, CO2: 255 g/km).

Unieke verschijning, complete uitrusting
De Volkswagen Golf R is direct herkenbaar als sportief topmodel. Hij beschikt standaard over 18-inch Talladega-velgen en over specifieke bumpers en spoilers. In de voorbumper zijn extra grote luchtinlaten opgenomen, terwijl in de achterbumper een sportieve diffuser met dubbele uitlaat is geïntegreerd. De sportiviteit komt ook tot uiting in details. Zo is de grille zwart gelakt en in de luchtinlaten van de voorbumper is led-dagrijverlichting opgenomen. Ook de achterverlichting maakt gebruik van energiezuinige led-techniek. Bi-xenon-verlichting is overigens standaard. Uiteraard is het interieur van de Golf R uitgesproken sportief. Hier zijn onder andere goed geprononceerde sportstoelen, een met leer bekleed sportstuur en RVS-pedalen standaard. De finishing touch wordt verzorgd door de blauwe naalden van het instrumentarium. De levering van de Golf R start in november, maar hij kan nu al besteld worden.


image/jpeg


  

| Disclaimer