Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Wereldpremi?re nieuwe Mazda5 in Gen?ve


image/jpeg

 

21-01-2010 - Bij Mazda staat de komende autosalon van Genève in het teken van de wereldpremière van de gloednieuwe Mazda5. De nieuwe ‘5’ valt op door zijn combinatie van veel ruimte en een opvallend uiterlijk, waar Europese gezinnen perfect mee uit de voeten kunnen.

 

Mazda benadrukt dat de ontwikkeling van een nieuwe MPV die uitstekende milieueigenschappen combineert met een nieuw en aansprekend design het belangrijkste doel was. De nieuwe Mazda5 borduurt voort op de functionaliteit van zijn voorganger, met nog steeds de twee schuifdeuren. Het ontwerp van de nieuwe 5 is zeer herkenbaar als Mazda, vooral vanwege de opvallende neuspartij die overeenkomt met die van de Mazda3. Ook de vloeiende lijnen aan de zijkant springen direct in het oog. De nieuwe vormgeving levert dankzij zijn de luchtweerstand bovendien een belangrijke bijdrage aan een efficiënter brandstofverbruik.

Tijdens de wereldpremière in Genève zullen alle specificaties bekend worden gemaakt, echter weten we al wel dat hij de beschikking krijgt over de 2,0-liter DISI benzinemotor met i-stop, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Deze direct ingespoten benzinemotor biedt niet alleen lineaire vermogenskarakteristieken, maar daarmee is de nieuwe Mazda5 tevens een van de zuinigste MPV’s op de markt. Naast de 2.0 behoort overigens ook een 1,8-liter benzinemotor tot de opties.

De nieuwe Mazda5 komt in de herfst van dit jaar in Europa op de markt.


image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer