Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuw - Volvo XC60 R-Design


image/jpeg

 

De Volvo XC60 heeft sinds zijn intrede in het crossover-segment, zijn marktaandeel al weten te bemachtigen. Door zijn ietwat onderkoelde Zweedse looks is toch nog niet iedereen overtuigd van zijn charmes. Om daar verandering in te brengen, komt Volvo met een R-Design-pakket, waardoor de XC60 sportiever voor de dag komt.

 

De veranderingen die het R-Design-pakket te weeg brengt, zijn voornamelijk optisch. Het belangrijkste onderdeel wordt misschien wel gevormd door de onderste helft van de bumpers, die nu ook in de lakkleur gespoten zijn. Hierdoor lijkt de XC60 lager op de weg te liggen, terwijl hij in feite niet verlaagd is, want dat zou de terreincapaciteiten van de XC60 niet ten goede komen. Bovendien is er ook een nieuwe lakkleur beschikbaar onder de veelzeggende naam ‘Passion Red’.

 

Zelfverzekerd voorkomen

Maar, dit zijn natuurlijk niet de enige extraatjes die het R-Design met zich meebrengt; er zijn nog meer sportieve details voor het in- en exterieur. Aan de buitenzijde zijn het vooral de chromen accenten die het R-Design herkenbaar maken. Hieronder vallen de accessoires rondom de mistlampen, de luchtinlaat, de dubbele chromen uitlaatpijpen, zijskirts en buitenspiegelomlijstingen. Daarnaast is de XC60 op 18-inch lichtmetalen velgen gezet, maar voor de liefhebber is 20-inch optioneel verkrijgbaar.

 

Vernieuwd innerlijk

De binnenzijde van de XC60 met R-Design wordt gedomineerd door de chromen accenten, die zorgen voor een exclusieve uitstraling. Bovendien zien we een nieuw instrumentarium, een sportstuur met geperforeerd leer en speciale vloermatten. De sportpedalen zijn vervaardigd uit aluminium in combinatie met rubber voor precieze grip en controle. Volgens Volvo bieden de stoelen, die zijn uitgevoerd in speciaal leer en in een contrasterende kleurstelling, extra zijdelingse steun.

Recht voor z'n raap

Maar het is niet alleen een sportiever uiterlijk wat de klok slaat. Ook op het technische vlak laat het R-Design van zich spreken. Het chassis is stijver, de demping is sterker en de besturing preciezer. Maar, zonder in te boeten aan rijcomfort natuurlijk. Het nieuwe en meer directe sturen draagt bij aan de rijervaring. De bestuurder profiteert van een meer alert rijgedrag en meer directe communicatie met het wegdek. Volvo verzekert de bestuurder dat hij de XC60 hiermee tot het uiterste kan drijven en volledig kan genieten van de sportcapaciteiten. Het R-Design-pakket beleeft zijn debuut op de IAA in Frankfurt, waarna ook de Nederlandse klanten kennis kunnen maken met de sportievere variant van de XC60.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer