Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Zelfsturende auto van Google in de maak


 

12-10-2010 - Google wil zich ook op autogebied laten gelden en is daarom bezig met de ontwikkeling van een zelfsturende auto. Er zijn inmiddels al ruim 200.000 testkilometers afgelegd.

 

Van die 200.000 kilometer werden er 1.600 afgelegd zonder menselijk ingrijpen. Dit gebeurde in de omgeving van San Francisco met in totaal zeven Toyota’s Prius. Met behulp van speciale software en camera’s, lasers en radarsensoren kan de auto alles in de omgeving van de auto detecteren en beslissingen nemen die een normale bestuurder ook zou nemen.

 

Grote verwachtingen
Hoewel dit alles zich nog in de experimentele fase bevindt, heeft het bedrijf er grote verwachtingen van. Google meent namelijk dat deze ontwikkelingen voor een flink aantal minder verkeersslachtoffers moet zorgen en dat er veel efficiënter gebruik kan worden gemaakt van snelwegen, omdat auto’s dichter op elkaar kunnen rijden. Dit zou dan weer minder files tot gevolg moeten hebben. Helemaal vlekkeloos verliepen de testen overigens niet, want er vond één ongeluk plaats. Het betrof echter geen fout van de bestuurder/Prius zelf, maar het kwam door iemand die achterop de zelfsturende auto reed.


  

| Disclaimer