Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Fiat Dobl


 

01-05-2010 - tekst Toine Damo 

De nieuwe Fiat Doblò is als een goede vriend. Goudeerlijk en hij staat altijd voor je klaar.

Dat behoeft enige uitleg. De Doblò is eerlijk, omdat hij niet verbloemt praktisch te zijn. Op de een of andere manier komt dat sympathiek over. Aan de rechthoekige vorm van de carrosserie is onmiskenbaar af te leiden dat hij enorm veel binnenruimte biedt. Hoeveel? Welnu, als we de enorme achterklep openen, kijken we uit op 790 liter bagageruimte. Leg de banken plat en de inhoud groeit tot maar liefst 3.200 liter. Niet alleen de bagage ligt er riant bij, ook de passagiers hebben geen reden tot klagen, waar de nieuwe wielbasis verantwoordelijk voor is. Die is met 2,75 meter namelijk groter dan zijn voorganger. De beleving van veel binnenruimte wordt verder aangewakkerd door het hoge dak. Vijf personen kunnen dan ook rekenen op een comfortabele zit. Een derde zitrij in de vorm van twee stoelen is eventueel ook mogelijk, alhoewel daar enkel kinderen voor in aanmerking komen. Bovendien gaat het installeren van deze twee extra stoelen ten koste van de bagageruimte. Dat de Doblò altijd voor je klaarstaat, spreekt voor zich, dankzij de hoeveelheid te benutten ruimte. Daarbij is hij voorzien van talrijke opbergruimtes, waar ieder gezin mee uit te voeten moet kunnen.

Nieuw platform
De Fiat Doblò is te bestellen met keuze uit één benzine- en drie dieselmotoren. Start&Stop is overigens standaard op de Doblò. Wij reden de 95 sterke 1,4-liter benzinemotor. Goed, het vermogen houdt niet over, maar het is voldoende. We komen vlot mee in het dagelijkse verkeer en dat is toch het belangrijkste. Wel hebben we het vermoeden dat een willekeurige diesel een betere optie is, omdat je dan meer trekkracht tot je beschikking hebt. Als we dan toch bij de technische beoordeling zijn aangekomen, het weggedrag is er merkbaar op vooruitgegaan. Ondanks zijn hoogte, is er van overdreven overhellen geen sprake. De Doblò, die ook een besteluitvoering kent, staat op een nieuw platform en dat is te merken, want hij rijdt nu echt als een volwaardige personenauto. De voorzijde is ook in lijn met deze inborst, want die is met zijn imposante grille onderscheidend vormgegeven. Achter valt het grote zwarte vlak op, dat doet denken aan de Fiat Qubo.

Vanaf € 17.295,-
Er zijn drie uitrustingsniveaus beschikbaar voor de Doblò, te weten een Active, Dynamic en Emotion. Standaard is hij voorzien van onder meer twee schuifdeuren, meegespoten en elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare voorruiten, ESP, passagier-, zij- en gordijnairbags. Net zoals de auto zelf is de vanafprijs ook eerlijk, zelfs voordelig te noemen: € 17.295,-. Voor dit bedrag ben je de eigenaar van de enige benzine-uitvoering. Een diesel is mogelijk vanaf € 21.795,-. Kortom, de praktische Fiat Doblò is een verleidelijk aanbod voor de familieman of -vrouw. Daar kan je niet omheen.

 

 


  

| Disclaimer