Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ford Kuga 2.5T


 

25-04-2010 - tekst + foto's Nile van Leeuwen 

Niet iedereen is naarstig op zoek naar een energiezuinige auto. Er zijn natuurlijk ook veel mensen die gewoon in een leuke, opvallende auto willen rijden. En het liefst met lekker veel power. Ford heeft een mooi aanbod: de Kuga 2.5T.

De Ford Kuga is precies zo’n auto die weliswaar in het SUV-segment is gepositioneerd, maar los daarvan gewoon zijn eigen gang gaat. De Kuga valt op door zijn enorme front, een opvallend korte achteroverbouw en de diverse opties qua styling. Het Kinetic Design, dat kenmerkend is voor elke moderne Ford, komt ook bij de Kuga volledig tot uiting. Personaliseren behoort daarbij nadrukkelijk tot de mogelijkheden en om dat de demonstreren is ons testexemplaar voorzien van onder meer zilveren elementen in de voor- en achterbumper, 19-inch lichtmetalen velgen en privacy glass. Vooral in combinatie met de kleur ‘Panther Black’ komt deze Kuga behoorlijk stoer en sportief voor de dag. Medeweggebruikers reageren ook erg positief op deze redelijk unieke auto. En dat komt goed uit, want in deze auto wil je ook gezien worden.

200 pk
Een sportieve uistraling is bij de Ford Kuga een standaardeigenschap en zodra je achter het stuur plaatsneemt, voldoet hij precies aan zijn verwachtingspatroon. Wij reden de Kuga met een benzinemotor en dan is de keus snel gemaakt. Ford levert de Kuga in benzine-uitvoering namelijk alleen met een 2,5-liter vijfcilinder turbomotor. Deze, mooi roffelende vijfpitter stelt een riant vermogen van 200 pk en een koppel van maximaal 320 Nm ter beschikking. Ook onderhuids heeft Ford dus bewust gekozen voor een sportief karakter. Een 200 pk sterke vijfcilinder staat gewoonweg garant voor een pittige acceleratie. Dat is dan ook te merken zodra we met deze vierwielaangedreven reus de weg op gaan. Een sprint van 0-100 km/h doet hij in 8,2 seconden en ook een topsnelheid van 210 km/h is niet misselijk voor een ruim 1.500 kilogram wegende auto die niet beschikt over verregaande aërodynamische eigenschappen. Rijden in de Kuga 2.5T is dan ook erg plezierig. Temeer, vanwege de uitstekende wegligging. In eerste instantie ‘durf’ je niet al te hard door een bocht te gaan, maar hoe beter je de Kuga leert kennen, hoe duidelijker het wordt dat de stuureigenschappen van een zeer hoog niveau zijn.

Vanaf € 44.504,-
De Ford Kuga 2.5T is een auto waar je keer op keer met een glimlach in wegrijdt. Deze auto is puur voor iedereen die het plezier in het autorijden belangrijk vindt. De standaarduitrusting van de Titanium-uitvoering die wij meekregen is erg omvangrijk, dus ook op dat gebied ontbreekt er niets. Het feit dat de Kuga 2.5T zo’n 1 op 10 rijdt en met een CO2-uitstoot van 234 g/km niet verder komt dan een F-label, is in dit segment niet belangrijk. Er is immers nog altijd een grote markt voor dit soort opvallende voertuigen. De Ford Kuga 2.5T Titanium kost minimaal € 44.504,- en het exemplaar dat wij reden was voor een slordige € 10.000,- opgedikt met opties. Maar dan heb je wel een dijk van een wagen. 


 

 

 


  

| Disclaimer